Om 19.00 uur loopt Hal 6 van de Brabanthallen al flink vol voor het Nederlandstalig meezingspektakel Puur Hollands.  Het is precies 19:30 uur als de eerste artiest optreedt en het is er al flink vol. Jordy van den Boer krijgt als eerste artiest de handjes al direct op elkaar. Men heeft er zin in, net als in de andere artiesten, die de avond het podium zullen gaan betreden. Logisch, want er wordt afgewisseld van eigen repertoire tot aan bekende meezingers. Als ik 'Ik ben nergens goed voor' van De Dijk met een flink uptempo beat en galmstem voorbij hoor komen twijfel ik even, maar het publiek gaat er vol tegen aan. De sfeer zit er duidelijk in.

One Two Trio met kun ogenschijnlijke kinderliedjes krijgt het publiek aardig in haar greep. Glennis Grace, die daarna het podium betreedt, weet het publiek met haar flirts goed te bespelen. Wolter Kroes verhoogt de stemming met zijn olijke verschijning, hoewel hij toch even tijd ziet voor een eerbetoon aan zijn oma met 'Laat me los'. Veel tijd voor serieuze zaken is er niet. Het dient feest te zijn in de Brabanthallen. En dat is het. Er wordt gedanst, geklapt, gezwaaid en op en neer gedeind. Na René Schuurmans komt René Froger. Ondanks zijn ervaring, toch even de tekst kwijt. Gelukkig loopt de geluidsband door en kan hij met gemak de draad weer oppakken. DJ Coenio speelt tussen de artiesten de feestvreugde aan elkaar.

Na René Froger gaan de eerste bezoekers van het uitverkochte evenement al naar huis. Jammer voor Danny de Munk die met verrassend veel energie het podium betreedt. 'Ik voel me zo verdomd Alleen', is met de nieuwe techno-beat een heerlijke binnenkomer en Danny zweept het publiek nog eenmaal op. Het publiek is na 7 uur staan toch wel moe aan het worden. Het verbaast me dat er zo dik na 01:00 uur ’s nachts nog mensen met rollator aanwezig zijn. Van de andere kant is het logisch, het was een gezellig ontspannen feest. Misschien dat de volgende keer het halfuur blok van DJ Coenio tussendoor ingekort kan worden tot een kwartier, zodat ook de laatste artiest de volle aandacht krijgt die hij verdient, maar ach, gezelligheid kent geen tijd.


Foto's (c) 2012 Marcel Hakvoort

Deel: