Het is niet veel artiesten gegeven om op je vijfennegentigste nog concerten te geven en albums uit te brengen. Tony Bennett is echter van de buitencategorie en heeft eerder deze week, op zijn verjaardag, samen met Lady Gaga een nieuwe versie van de Cole Porter-klassieker ‘I Get A Kick Out Of You’ uitgebracht. De originele versie van het nummer werd geschreven door Porter in de jaren dertig voor de Broadway musical ‘Anything Goes’.

Het is een voorbode van wat komen gaat, want het teruggekeerde gelegenheidsduo brengt op 1 oktober het album ‘Love For Sale’ uit. Het is de derde keer dat de twee New Yorkers samenwerken, na hun duet ‘The Lady Is A Tramp’ uit 2011 en hun gezamenlijke album ‘Cheek To Cheek’ uit 2014.

Op ‘Love For Sale’ brengen Bennett en Gaga hun favoriete nummers van Porter ten gehore. Het is tevens een eerbetoon aan hun vriendschap. Dit album wordt het laatste muzikale wapenfeit van Bennett. De zanger lijdt aan de ziekte van Alzheimer, maar zingt desalniettemin nog steeds als in zijn gloriedagen. Dat liet hij eerder deze week voor een laatste keer horen tijdens twee concerten die het tweetal gaven in Radio City Music Hall in New York.

 

Deel: