Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse organisatie van het Songfestival in Rotterdam dit jaar, maar ook voor Hooverphonic. De driekoppige Belgische formatie had voor de editie van 2020 al het nummer ‘Release Me’ geschreven, maar door de coronacrisis mochten ze voor de editie van dit jaar terug naar de tekentafel.

Ze doen in 2021 wederom een gooi naar de overwinning en dit keer met het liedje ‘The Wrong Place’, waarop Geike Arnaert te horen is als frontvrouw van de band. Het nummer, dat ook terug te vinden is op hun aankomende album ‘Hidden Stories’ (release op 7 mei), werd echter niet met het songfestival in gedachten geschreven. Alex Callier werkte aan het nummer met Charlotte Foret, de winnares van ‘The Voice Belgique’, die hij kende van haar succesvolle solosingle ‘Wasted Time’.

De licht sarcastische teksten werden geïnspireerd door het schrijfwerk van Lee Hazelwood, die onder meer voor Nancy Sinatra het nummer ‘These Boots Are Made For Walkin’ schreef.

Deel: