De Britse folkband Bear’s Den werd in 2012 gestart door Kevin Jones en Andrew Davie. Onderweg kwamen ze gitarist en banjospeler Joey Haynes tegen en sindsdien is het hard gegaan met Bear’s Den. Toch besloot Joey de band na twee jaar weer te verlaten. Dit leidde een nieuwe sound in, namelijk die van melancholieke poprock. Maandag 1 april staat Bear’s Den in De Oosterpoort.

Geen enkele bespreking van Bear’s Den ontkomt eraan om paralellen te trekken met andere indiefenomenen als Mumford and Sons, Laura Marling en Noah and the Whale. Warrige baarden, spijkeroverhemden en een grote liefde voor de banjo; dat werk. Het resultaat? Verstilde folkliedjes die recht ingaan tegen het vluchtige, oppervlakkige karakter van de hedendaagse maatschappij.

De mannen zijn inmiddels geen vreemden meer in Groningen. In 2014 stonden ze op Eurosonic en De Oosterpoort heeft de band al twee keer eerder verwelkomd voor fantastische optredens. Eind april zal de band het nieuwe album So That You Might Hear Me uitbrengen. Een paar weken daarvoor is Bear’s Den wederom bij ons te gast en dus kunnen wij alvast even voorproeven!

Deel: