Folkzangeres Loreena McKennitt komt voor twee concerten naar Nederland met haar Lost Souls Tour. Op 14 maart geeft ze een optreden in Het Concertgebouw, Amsterdam en op 16 maart in TivoliVredenburg, Utrecht. Aanleiding is haar nieuwe, onlangs verschenen album.

Loreena McKennitt, met wie Maxazine enkele weken geleden nog een interview hield, maakte de afgelopen dertig jaar wereldwijd naam met haar Keltische folkmuziek. In maart bracht de prijswinnende Canadese singer-songwriter en muzikant haar nieuwe album ‘Lost Souls’ uit. Het eerste studioalbum sinds 2006 is een eclectisch geheel van liederen, waarin Keltische en Midden-Oosterse invloeden doorklinken. Ook liet ze zich inspireren door poëzie van John Keats en W.B. Yeats.

Het nieuwe album is aanleiding voor haar Lost Souls Tour die in het najaar start in Zuid-Amerika en in 2019 naar Europa komt. Tijdens de concerten in Amsterdam en Utrecht voert McKennitt zowel nummers van haar nieuwe album, als vroegere muziek uit haar omvangrijke oeuvre uit. De zangeres wordt bijgestaan door Brian Hughes op gitaar, oed en Keltische bouzouki, Caroline Lavelle op cello, Hugh Marsh op viool, Dudley Philips op dubbele bas en Robert Brian op drums.

Loreena McKennitt verkocht met haar succesvolle mix van pop-, folk- en wereldmuziek meer dan veertienmiljoen albums wereldwijd. Ze werd twee keer genomineerd voor een Grammy Award en won twee Juno Awards en een Billboard International Achievement Award.

Deel: