Nadat de band vier jaar geleden hun debuut maakte met de ep ‘Deluxe’ is het snel gegaan. Gitarist en naamgever Leif de Leeuw werd in 2016 uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux en een jaar later werd hij nog twee maal genomineerd. In 2016 kwam de zeer succesvolle cd ‘Leelah’ uit, dat een jaar later werd gevolgd door ‘Until Better Times’. En tussendoor werden zo’n beetje alle podia binnen de Benelux met een bezoek vereerd.

Leif De LeeuwOnlangs verscheen hun nieuwste cd, het live opgenomen en daarom passend getitelde ‘Live In Concert’. Het is een registratie van een optreden in Bibelot in Dordrecht. Naast de al genoemde Leif bestaat de band verder uit Sem Jansen (zang, gitaar), Tim Koning (drums) en Boris Oud (bas). Daarnaast werken nog Martin Verdonk (percussie), Rick Linzel (toetsen) en Maaike Adegeest en Djoeke Boomsma (beiden achtergrondzang) mee. Op de cd staat tien nummers, waarvan zeven eigen composities. Wie wel eens een optreden van de Leif de Leeuw Band heeft meegemaakt weet wat er verwacht kan worden. Stevige, melodieuze bluesrock van hoge klasse. Een ritmesectie, dat zorgt voor een stevig fundament, en af en toe ook eens naar voren springt, zoals Boris met zijn bassolo in ‘Little Wing’. Het orgel van Linzel verbindt ritme en solisten en vult waar nodig de gaten. Sem zorgt voor soulvolle zang, maar kan ook brullen waar het nodig is, en het gitaarwerk is een goede partij voor dat van Leif. Bijzondere vermelding verdienen hier naar mijn mening ‘Getting Older’ met de typerende ‘ABB Twin Guitar’ opening, en de afsluiter ‘Whipping Post’, het ABB-nummer, waar door de band een volledig eigen versie van wordt gemaakt, en waarin zowel jazzy als rauwe bluesrock momenten te horen. Prima plaat. (8/10) (eigen beheer)

Deel: