Gitarist Lindsey Buckingham heeft Fleetwood Mac verlaten. Dat maakte het Amerikaanse magazine Variety vandaag bekend. Waarom de 68-jarige gitarist stopt is niet bekend. Wel werd bekend dat Buckingham zal worden vervangen door Mike Campbell (oud gitarist van Tom Petty & The Heartbreakers) en Crowded House-zanger Neil Finn. Met deze nieuwe leden zal Fleetwood Mac binnenkort weer op tournee gaan.

Fleetwood Mac bestaat sinds 1967, maar kende vooral in de eerste jaren veel wisselingen. In 1975 kwamen Lindsey Buckingham en diens vriendin Stevie Nicks bij de band. Het was het begin van de popjaren van Fleetwood Mac. Zelfs de relatiebreuk tussen Buckingham en Nicks en Christine en John McVie leidde tot het succesvolle legendarische album ‘Rumours’ in 1977. Met daarop onder andere de hits ‘Go Your Own Way’, ‘The Chain’, ‘Dreams’ en ‘Don’t Stop’.

Het is niet de eerste keer dat Lindsey Buckingham weggaat bij Fleetwood Mac. In 1987 stapte hij ook al op vlak na het verschijnen van het succesvolle album ‘Tango In The Night’. De band ging vervolgens op tournee zonder hem. De succesvolle bezetting van Buckingham, Stevie Nicks, Christine McVie, John McVie en Mick Fleetwood kwam vervolgens in 1993 nog bijeen ter gelegenheid van de inauguratie van president Bill Clinton. Vervolgens keerden ze in deze bezetting in 1997 terug met het succesvolle live album ‘The Dance’. Een jaar later verliet Christine McVie de band voor 15 jaar. Om zich vervolgens in 2014 weer bij de band te voegen. In 2015 stond de band nog twee avonden achter elkaar in de Ziggo Dome in Amsterdam. Of de band in deze hernieuwde bezetting ook weer naar Nederland zal komen is nog niet bekend.

Deel: