Dinsagavond stonden de poppunkers van All Time Low in de Melkweg in Amsterdam. Als support had de band SWMRS meegenomen. Deze Californische poppunkband werd ooit opgericht onder de naam Emily’s Army door Joey Armstrong, de zoon van de leadzanger van Green Day. Afgelopen jaar debuteerden ze met ‘Drive North’, nadat ze eerder twee albums uitbrachten onder de vorige bandnaam.

De band begon een kwartier te laat maar de sfeer werd er goed in gehouden door het publiek. Er werd door de hele zaal meegezongen met de muziek die draaide tijdens het wachten. Toen SWMRS eenmaal opkwam zou je door de reactie van het publiek ervan uitgaan dat ze de headliner waren. Een groot deel van het publiek kon de nummers meezingen en ze kregen een daverend applaus aan het einde van hun set.

Na een goed voorprogramma was het tijd voor All Time Low. Het licht ging aan en er klonk een oorverdovend applaus en gejuich uit het publiek. De mannen kwamen op en begonnen gelijk met het eerste energieke nummer. Aan beha’s hadden ze geen tekort; Ze kregen er meteen in het begin al tientallen naar hun hoofd gegooid door meiden aan het einde van hun tienertijd, waar het overgrote deel van het publiek uit bestond.

All Time Low is een poppunkband uit Baltimore in de VS. De band is opgericht in 2003 door de heren Alex Gaskarth, Jack Barakat, Rian Dawson en Zack Merrick terwijl zij nog op de middelbare school zaten. Ze speelden vooral covers van andere poppunkbands als Blink-182 en Green Day, maar al snel tekenden ze een platencontract en begonnen ze aan hun eigen albums te werken. All Time Low heeft tot zover al zes studioalbums uitgebracht en voor begin juni van dit jaar staat de release van hun zevende album genaamd ‘Last Young Renegade’ gepland.

De mannen hebben sinds 2009 al twaalf keer opgetreden in Nederland tijdens zowel hun eigen headlining tours als op festivals als Rock Werchter en Pinkpop. Dinsdagavond was de dertiende show in Nederland, de vijfde in de Melkweg. Het was het enige concert dat in Nederland werd gegeven op deze tour, maar All Time Low heeft nog een aantal maanden te gaan op deze wereldtour.

Het plezier straalde er vanaf bij de mannen van All Time Low en ze leken het bijzonder te vinden om hier weer te mogen staan. Ze zijn bescheiden maar weten wat ze kunnen. Dit is een prachtige combinatie die zorgde voor een top show!

Foto’s (c) Kevin Knipping

Deel: