Eén van de mooiste stemmen uit Engeland stond zondagavond zomaar in Helmond. Zanger Colin Blunstone maakte naam als zanger van The Zombies, maar kennen we natuurlijk ook van zijn weergaloze vocale bijdrage bij The Alan Parson’s Project voor het nummer ‘Old And Wise’. Colin Blunstone startte zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem en de arrangementen van toetsenist Rod Argent kenmerken hits als ‘She’s Not There’, ‘Tell Her No’ en ‘Time Of The Season’.

In de Cacaofabriek hoorde het publiek een dwarsdoorsnede van zijn omvangrijke oeuvre, van The Zombies tot Dave Stewart en talloze liedjes van eigen hand. De gentleman met de herkenbare, soepele stem met een groot bereik, wordt begeleid door muzikanten, die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend.

Blunstone viel in Helmond op een positieve manier op. Waar menig artiest na enkele jaren flink moet inboeten op zijn of haar stem, haalde de zanger zelfs de hoogste noten nog met een groot gemak. Blunstone zong met gemak en tussen de nummers door bracht de altijd keurige zanger een aanvullend entertainment door veelvulig gebruik te maken van anekdotes over zijn verleden. Een vermakelijk stukje pophistorie, dat op een zondagavond in een slechts half gevulde Cacaofabriek ten tonele werd gebracht.

Colin Blunstone maakte onder eigen naam de albums ‘One Year’, ‘Ennismore’ en ‘Journey’ en daarvan bracht Blunstone natuurlijk de hits ‘Say you don’t mind’, ‘Caroline Goodbye’, ‘I don’t believe in Miracles’, ‘Wonderful’ en ‘Weak For You’ mee naar Helmond. Maar ook klassiekers als ‘Old and wise ‘ door Blunstone ingezongen op het beroemde Alan Parsons nummer en Zombies-klassiekers ‘Time of the Season’ en ‘She’s not there’, dat later een veel grotere hit werd in de uitvoering van Santana, knalden loepzuiver de zaal in.

Blunstone werd in Helmond door een veel te klein publiek bezocht, maar wie er was zag een foutloze uitvoering van muziekgeschiedenis.

Foto’s (c) Dave van Hout

Deel: