Vandaag is het de 90ste verjaardag van rock ’n roll legende Chuck Berry. De man treedt na een carrière van ruim 60 jaar nog altijd op. En als dat nog niet genoeg is kondigde hij vandaag ook zijn nieuwe album aan.

Volgend jaar zal zijn nieuwe album ‘Chuck’ verschijnen. Het is zijn eerste nieuwe album sinds ‘Rock It’ uit 1979. Aan het album hebben ook twee kinderen van hem meegewerkt: gitarist Charles Berry Jr. en harmonicaspeelster Ingrid Berry. Het album draagt hij op aan zijn vrouw Themetta Berry. Wel insinueert het officiële statement dat dit waarschijnlijk zijn laatste album zal zijn. “My darlin’ I’m growing old! I’ve worked on this record for a long time. Now I can hang up my shoes!” laat Berry weten in zijn statement.

Chuck Berry wordt gezien als één van de pioniers van de rock ’n roll. Hij scoorde in de jaren ’50 hits als ‘Roll Over Beethoven’, ‘Johnny B. Goode’, ‘Come On’ en ‘Rock ‘N Roll Music’. Zijn invloed op latere artiesten was groot en zijn songs werden vaak gecoverd door o.a. The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Status Quo.

Deel: