Het lijkt erop dat de petitie die was opgezet om ervoor te zorgen dat Phil Collins nooit meer op tournee zou gaan heeft gefaald: de voormalig zanger/drummer van Genesis gaat komende zomer op tournee. Zeven jaar na de Farewell Tour keert Collins terug op het podium voor een jaar lang durende comeback. De Not Dead Yet comeback tour start begin juni met 6 concerten in de Londense Royal Albert Hall. Vervolgens geeft hij concerten in Keulen en Parijs.

Tijdens een persconferentie vertelde Collins dat zijn kinderen ervoor hebben gezorgd dat hij weer gaat optreden. Sterker nog, zijn 15-jarige zoon Nicholas gaat mee als drummer. Collins zal alleen maar zingen, dit vanwege het feit dat 60 jaar drummen ervoor hebben gezorgd dat zijn rug en heupen hier goed hebben onder geleden. Operaties zorgden ervoor dat een en ander nu weer redelijk in orde is, het enige waar hij nog last van heeft is een zogeheten dropped foot. “Ik hoop dat het beter gaat als mijn zenuwen zich weer genereren”, aldus Phil.

Tot slot liet Collins de deur voor een mogelijke reünie met Genesis open. “Toen ik mijn boek aan het schrijven was werd ik eraan herinnerd wat goede vrienden zijn en voor je kunnen betekenen. Ik beschouw datgene wat we hadden zéér speciaal was, Ik zou het niet uitsluiten”.

Deel: