De areas van dancefestival Extrema Outdoor zijn bekend. Het festival telt dit jaar zeven areas en heeft een primeur te pakken. Voor het eerst in Nederland wordt een stage gehost door het wereldberoemde Ibiza-concept ANTS. Tevens is er een stage rondom het thema ’20 Years of Love’. Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

Dit jaar viert Extrema Outdoor – dat ooit begon als The Extrema Dance Festival – alweer haar twintigste verjaardag. Het festival heeft een primeur met de ANTS Stage. Het concept – bekend van de open-air club Ushuaïa uit Ibiza – staat dit jaar voor het eerst in Nederland. Verwacht de zwoele zomerbeats en de beste techhouse uit het zonnige eiland nu langs de stranden van Aquabest. Marcel Mingers, Creatief Directeur van Extrema, is zelf groot fan van ANTS en heeft meer verassingen in petto voor zijn publiek. Mingers: “Het is een speciaal jaar voor het team van Extrema Outdoor. We bereiken een mooie mijlpaal en we willen daarom dit jaar voor onze bezoekers extra bijzonder maken.”

20 Years Of Love
Als saluut naar de twintig voorbij gevlogen jaren voegt Extrema Outdoor dit jaar de 20 Years of Love Stage toe, inclusief travestieten en andere iconen uit de vroegere ‘extravaganza’ jaren. Op de 20 Years of Love Stage vertonen de klassieke dj-helden hun kunsten. Trouwe bezoekers kregen in december de kans om True Lover tickets te bemachtigen. Deze tickets bieden toegang tot een exclusief backstage VIP Deck bij het 20 Years of Love stage, waar met de oude dj-helden geproost kan worden op de voorbije twintig jaren Extrema Outdoor. De tickets waren binnen no-time uitverkocht.

Naast de nieuwe ANTS Stage en het 20 Years of Love podium blijft Extrema Outdoor werken volgens het vertrouwde recept. De Diamond Stage is het outdoor hoofdpodium en het toneel van show, performances en andere sensaties. De Quartz Arena is de indoor stage waar Extrema al jaren op het gebied van nieuwe technologieën de symbiose tussen muziek, video en licht toont. Op de Crystal Stage wordt wederom het podium geboden aan de beste dancemuziek die Nederland te bieden heeft.

La Fête 040 presents ENSUITE
Ieder jaar gaat Extrema Outdoor een samenwerking aan met een collectief uit Eindhoven. Dit jaar is dat La Fête 040. Het collectief staat bekend om haar daverende en tevens intieme feesten in de lichtstad. Verwacht enkele zwaargewichten uit het, progressive-, deep- en techhouse wereld aangevuld met de vaste residents van de Ensuite succesformule.

Line-up release
Over de line-up kan Extrema Outdoor nog niets prijsgeven. Wel start het festival op woensdag 11 maart met het ‘Guess The Artist’-spel. Op de verschillende social mediakanalen van Extrema Outdoor worden hints naar buiten gebracht. Mensen die de artiest raden, horen op 26 maart of zij kaarten voor het festival hebben gewonnen. Op deze dag wordt om 11.00 uur ook de line-up naar buiten gebracht.

Thema
Het thema van deze editie is 20 Years of Love. Dat verwijst naar de manier waarop festivalorganisator Extrema haar paradepaardje organiseert. Extrema staat bekend om haar familiaire organisatiestructuur. In tijden waarin de dance-industrie vercommercialiseert, blijft Extrema haar evenementen met liefde en passie organiseren. Extrema Outdoor staat daarom ook wel te boek als hippie onder de dance-festivals.

Extrema Outdoor
De twintigste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli 2015. Extrema Outdoor is een liefdevolle ontmoetingsplek aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. Extrema Outdoor programmeert een breed aanbod aan exclusieve artiesten uit verschillende dance-genres, zoals techno, techhouse, dubstep en house. Het festival trok dertigduizend bezoekers tijdens de vorige editie. Het thema van deze editie is ’20 Years of Love’. Tickets kosten 50 euro. Een XO Comfort ticket kost 80 euro en biedt toegang tot de VIP Deck bij de Diamond Stage en Quartz Stage met eigen bar en toiletvoorzieningen.

Extrema Outdoor 2015 Stages

Diamond Stage
Een waanzinnig uitzicht op de bewegende skyline van de Diamond Main Stage. Na twintig jaar van liefde komt de Diamond Stage ook dit jaar met een breed scala aan house en electronics, en natuurlijk als afsluiter de befaamde eindshow. Brings back some good ollll’ memories.

Quartz Arena
3, 2, 1, ready for your take-off? Je vliegt met dikke dark shows en rauwe sounds door de immense led-turbine van de Quartz Tunnel voor een ruimtereis om nooit te vergeten! Start your engine!

Crystal Stage
Peak time! In deze spannende houten toren van Babel staat de dirty Dutch-sound natuurlijk weer centraal. Met strand en water aan weerszijden wordt het knallen all the way.

ANTS Stage
Primeur, primeur! De mierenkolonie vol acrobaten en performances is in aantocht en niets kan ze stoppen. De beste internationale techhouse van één van de dikste concepten die de club Ushuaïa te bieden heeft. Deze keer niet op Ibiza, maar aan het strand van Aquabest.

20 years of LOVE stage
Entrez-vous! Alles kan, alles mag in deze freaky georganiseerde chaos. Extravagante travestieten met freaky performances zoals we die kennen van vroeger. Natuurlijk keihard feesten alsof het je eerste keer is in de ’20 years of Love’-nachtclub met de dj’s van weleer.

La Fête 040 presents ENSUITE
La Fête 040 is een collectief uit Eindhoven bekend van hun intiemefeesten in de Lichtstad. Verwacht enkele zwaargewichten uit het progressive-, deep- en techhouse wereld aangevuld met de vaste residents van de Ensuite succesformule.

Cobalt Beach
Chille met je bille! Cocktailtje in de hand en voetjes in het zand! De perfecte symbiose van muziek, live-optredens en relaxation.

Deel: