Het album ’7 Layers’ van Dotan staat deze week, ruim een jaar na de release, op de hoogste positie in de Album Top 100. Het is voor de Amsterdamse singer-songwriter de eerste keer dat hij op één staat. Hoewel zijn tweede album inmiddels een platina award heeft ontvangen, was de tweede plek tot nu toe de hoogste positie die ’7 Layers’ in de albumlijst behaalde.

Het is een nieuw hoogtepunt voor Dotan, één van de vele in de afgelopen weken. Zo kreeg zijn met drievoudig platina bekroonde hit ‘Home’ deze week een Edison Award in de categorie ‘Beste Song’. Ook werd hij tijdens een uitzending van het televisieprogramma Opium door presentator Cornald Maas verrast met een platina award voor zijn tweede single ‘Fall’. Dotan’s huidige single ‘Hungry’ is eveneens afkomstig van het succesalbum ’7 Layers’.

Nadat hij afgelopen week met twee optredens in een uitverkocht Carré in Amsterdam speelde, gaf Dotan gisteren met een optreden in Antwerpen de aftrap voor een uitgebreide Europese tour. De zanger doet hierbij naast België en Duitsland ook Frankrijk, Oostenrijk en Engeland aan. Op 5 mei is Dotan Ambassadeur van de Vrijhei d en zal hij optreden op diverse bevrijdingsfestivals in Nederland. Ook het festivalseizoen staat gemarkeerd in de agenda van de Amsterdammer. Dotan is te zien op onder andere Concert At SEA, het Indian Summer Festival, Pinkpop en het Belgische Rock Werchter.

Afgelopen week werd ook bekend dat Dotan het drukke jaar op 21 december zal afsluiten met een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert is inmiddels van start gegaan.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: