Op 4 mei komt Jacco Gardner’s tweede plaat, getiteld ‘Hypnophobia’, uit in Europa en op 5 mei zelfs in Noord-Amerika. De tour start in maart al in de Verenigde Staten. Pas eind april zit de buitenlandse tour er op, die Jacco ook nog brengt naar Duitsland, Frankrijk en Engeland. Op 26 april is Den Haag aan de beurt om zijn nieuwe plaat en show te mogen aanschouwen. Het zijn maar 6 optredens in Nederland die hij in eind april/begin mei doet, alvorens weer naar het buitenland te vertrekken. Begin juni komt de zanger weer terug naar Nederland voor een aantal afsluitende concerten.

Na één plaat al zo internationaal op de kaart staan is bijzonder. Net zoals de muziek die hij op zijn eerste plaat ook maakte. De plaat ‘Cabinet of Curiosities’ sloeg in 2013 in als een bom. Zijn nieuwe plaat is al maanden klaar en komt dus een beetje laat uit. Eind april begint zijn tournee immers al hier, en in het buitenland nog eerder. Het kenmerkt het drukke schema dat hij al heeft ter promotie van zijn nieuwe plaat, met daarop de nieuwe single ‘Find yourself’. Liefhebbers van zijn vorige album kunnen de plaat al op hun verlanglijst zetten want het barst op deze single weer van de Pink Floyd/Syd Barrett invloeden die ‘Cabinet of Curiosities’ ook al kenmerkte.

Grijp je kans en check alvast de locale podia waar Jacco en zijn band aantreden. Wees er op tijd bij want die nieuwe plaat is ook weer een tikkende tijdbom die er toe zal leiden dat velen hem ook live willen meemaken. Gardner treedt de komende tijd naast Den Haag onder anderen op in Rotown, Hedon, Doornroosje, Tivoli de Helling en de Muziekgieterij.

Foto (c) Hans Schoo, archief Maxazine

Deel: