Popartiest VanVelzen en de Congolese zanger, Innoss‘B, kondigden vandaag het Amsterdamse vredesconcert, MasterPeace in Concert, aan tijdens Bevrijdingsdag. Ze zijn de ambassadeurs van MasterPeace en leggen muzikaal de link naar 21 september 2014, de Internationale Dag van de Vrede. Op deze dag organiseert MasterPeace een vredesconcert in de Ziggo Dome met onder andere Oleta Adams, het Metropole Orkest, VanVelzen en Innoss‘B. Het vredesconcert in Amsterdam vormt een onderdeel van een reeks wereldwijde vredesconcerten om mensen op te roepen hun bijdrage te leveren aan vrede.

VanVelzen: “Het gevoel van vrijheid dat we op het podium ervaren straalt overduidelijk af op het publiek. Zeker in Congo kregen we iedereen spontaan aan het dansen en zingen, ongeacht de situatie van dat moment. Op 21 september a.s. delen we dit gevoel met nog veel meer mensen, dat is toch een prachtig muzikaal statement voor vrede!”

Artiesten uit conflictgebieden delen het podium
Tijdens de MasterPeace concerten, overal ter wereld, delen artiesten vanuit vrijwel alle conflictgebieden het podium om de wereld op te roepen tot dialoog en verbinding. Naast bekende artiesten treden ook lokaal populaire artiesten uit verschillende conflictgebieden samen op. Leoni Jansen, regisseur van MasterPeace in Concert: “Deze dag delen onder andere artiesten uit Sudan en Zuid Sudan, Oekraïne en Rusland het podium. De universele taal van muziek brengt hen bij elkaar. Dat is het mooie aan de Internationale Dag van de Vrede: de verbinding opzoeken en vieren.”

Foto (c) Eric van Nieuwland

Deel: