Terwijl koning Willem-Alexander momenteel bijna dagelijks een Nederlandse medailleregen in Sotsji viert, zijn de mannen van Peter Pan Speedrock alweer druk bezig met de organisatie van een rock ‘n’rollfestival ter ere van diens verjaardag. De vierde editie van koningsdagfestival Klok Rock Orange wordt op vrijdag 25 april (Koningsnacht) en zaterdag 26 april (Koningsdag) gehouden op Strijp-S in Eindhoven. Electric Eel Shock (JAP) en Lords Of Altamont (USA) zijn de eerste bands die zijn binnengehaald. Binnenkort worden meer acts bekend gemaakt. Dit jaar zal er op het terrein een grote festivaltent komen met een capaciteit voor 5000 bezoekers.

“We gaan weer keihard rocken die twee dagen met gave bands uit binnen- en buitenland”, vertelt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen enthousiast. “Klok Rock Orange wordt net als de drie voorgaande jaren weer een bonte bedoening. Vorig jaar stonden er op het festivalterrein diverse eettentjes, een rock ‘n’ rollmarkt met onder meer vinyl platen en hot rod cars. Ook dit jaar kleden we Klok Rock Orange weer sfeervol aan. Nieuw is dat we ook een grote festivaltent gaan neerzetten waar een paar duizend man in kunnen.”

Electric Eel Shock (JAP), Lords Of Altamont (USA) en Peter Pan Speedrock
Van Elderen haast zich om te stellen dat ondanks alle kraampjes, aankleding en het lekkere eten, muziek op Klok Rock toch echt nog altijd het belangrijkste is. ,,Sinds vorig jaar is ons programma niet alleen uitgebreid naar twee dagen maar ook internationaal geworden. Met de Japanse kamikaze-rockers van Electric Eel Shock hebben we alvast een band waar niemand stil bij kan staan. Hun mix van punk, garage en klassieke hardrock spelen ze op het podium met een ongekend enthousiasme. Heel aanstekelijk.” Ook de psychedelische garage rockband Lords Of Altamont uit L.A. is geboekt. Peter: ,,Zeg maar gerust een moderne MC5! Een fantastische live-band met ex- leden van The Bomboras, The Fuzztones en The Cramps.”

Klok Rock Orange #4
Dit jaar beleeft Klok Rock Orange (georganiseerd door Peter Pan Speedrock en Paaspop Events) zijn vierde editie. Wat in 2011 begon als een muziekfeestje met voornamelijk harde bands om liefhebbers van goeie (rock) tijdens Koninginnedag een waardig alternatief te bieden voor het doelloos rondslenteren, groeide uit tot een volwaardig tweedaags festival. In 2011 bezochten 3000 man het evenement, een jaar later het dubbele aantal zodat K.R.O. in 2013 uitweek naar het veel grotere terrein op Strijp-S, waar het ook dit jaar weer plaatsvindt.

Deel: