Gisteren verscheen de nieuwe Blaudzun single ‘Promises Of No Man’s Land’ afkomstig van het gelijknamige album dat op 7 maart gereleased wordt. Begin december verraste de zanger zijn fans en de Nederlandse pers door de opvolger van zijn gelauwerde doorbraakplaat ‘Heavy Flowers’ uit 2012 aan te kondigen. De single ‘Promises Of No Man’s Land’, die door radioluisteraars met veel enthousiasme werd ontvangen, is nu ook verkrijgbaar.

Blaudzun startte in de zomer van 2013 in het geheim aan de opnames in Utrecht. “Zelfs de muzikanten die langskwamen, hadden soms geen idee wat ik precies aan het doen was..” Hij laat op het nieuwe album een dynamischer geluid horen dan voorheen dat meer en meer wordt bepaald door bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers. “Ik heb gezocht naar een venijniger geluid, bozer in plaats van brozer. Daar vroegen de liedjes om. Ik ervaar ze als moderne strijdliederen, die je soms voor en soms na al dan niet verloren veldslagen kunt zingen.”

“‘Promises Of No Man’s Land’ is geen conceptalbum met één bepaald thema, eerder een verknipte drieluik waarin op de vlucht geslagen personages, eenzaamheid en bedrog een belangrijke rol spelen. Laat de muziek eerst voor zichzelf spreken.” Vanaf eind februari 2014 tourt Blaudzun met zijn zevenkoppige band door de Benelux en de rest van Europa.

Deel: