Afgelopen september liet Dave Davies weten dat de kans op een reünie van The Kinks een kans van 50/50 had. recentelijker vertelden de drie overgebeleven, originele leden — Dave Davies, zijn broer en frontman Ray Davies, en drummer Mick Avory — dat dat percentage veel hoger is. “De kans was nog niet eerder zo groot”, zei Dave Davies.

Ondanks dat het tussen de broers de afgelopen jaren niet goed ging, komt het nieuws niet als een verrassing.Vorige maand gaf Ray Davies een interview voor ABC News Radio, daarin liet hij weten dat hij en zijn broer buiten The Kinks om mogelijk gaan samenwerken voor een soundtrack voor Ray’s recentelijk uitgebrachte memoires, getiteld ‘Americana: The Kinks, the Riff, the Road: The Story’. “Ik vind het leuk om liedjes te schrijven voor zijn stem en zijn gitaarspel”, voegde Ray er aan toe. Ookal zou ik het album alleen moeten maken, dan nog zijn er een paar tracks waarvan ik het leuk zou vinden als Dave mee zou spelen”.

Avory, die de band in 1984 verliet, erkende dat ze er niet jonger op worden, en dat dit wel eens de laatste kans zou zijn op een volledige verzoening. “Ik denk dat het heel leuk zou zijn als we weer eens met zijn allen wat gaan doen, ook omdat de kansen steeds minder worden. Hopelijk komen ik, Dave en Ray bij elkaar voor het gebeurt. We moeten de koppen bij elkaar steken en oefenen als we het goed willen doen, God weet hoelang het geleden is dat we samen gespeeld hebben”.

Ondanks de warme gevoelens zijn de Davies broers voorzichtig, ze willen niet gezien worden als twee miserabele oude mannen die weer gaan spelen voor het geld. Tijdens hetzelfde interview voor ABC News zei Ray Daviesat als er alleen maar “oldies” gespeeld gaan worden hij bedankt voor een tour. Hij voegde er een “misschien” aan toe als ze ook goede, nieuwe muziek kunnen maken. “Ik moet wat nieuws schrijven, iets fris, omdat…. zolang ik leef, leef ik in de huidige wereld en wil ik er door geïnspireerd worden.

Deel: