Bij hun single ‘Colours’ vroegen we ons al hardop af onder welke noemer we Fortress moesten plaatsen: dark pop? Art pop? Dark art pop? Met de nieuwe single ‘Holding On’ kunnen we daar gemakkelijk ‘dark dance’ aan toevoegen, of ‘art dance’…

Waarmee we maar willen aangeven dat ‘Holding On’ helemaal in het ietwat donkere, melancholieke, maar ook optimistische uptempo straatje past van het Belgische drietal Joppe Vanwetswinkel (toetsen), Nils Tijtgat (bas) en zangeres Hanne Torfs.

En dat ze met veel kennis en kunde het muzikale zwaartepunt nog meer hebben verschoven naar de dansvloer. Want dat is de plek waar ‘Holding On’ je meteen naartoe trekt. Om je precies 4 minuten 33  te laten onderdompelen in een mix van elektronisch dansinvloeden door de jaren heen. Duidelijk te beginnen in de jaren ‘80. Maar ook de decennia daarna laten duidelijk haar danssporen na.  Om in de mix en productie uiteindelijk toch een echt 2024 nummer te worden.

En mocht je die vierenhalve minuut op de vloer veel te kort vinden. Druk gerust op repeat. Dat is ‘Holding On’ echt wel waard.

Foto (c): Fien De Vos

Deel: