De band The Indien, rondom zangeres Rianne Walther, had in 2014 een veelbelovende start met een radiohit ‘Summer Nights’ en een deal bij een Brits platenlabel in 2016. Toch werd het daarna heel lang stil rondom de band. Maar nu, 10 jaar later, is er dan eindelijk toch een debuutalbum van de band. Een album dat in het afgelopen jaar al vooraf is gegaan door een aantal aanstekelijke singles (‘Be Yours’, ‘Sleep When I’m With You’ en ‘How Many Nights’) die ook door de radiozenders werden opgepakt.

Er zit een klein jaren ’80 sausje over het album. Niet alleen omdat de stem van Rianne Walther veel weg heeft van Stevie Nicks. De singles ‘Be Yours’, ‘How Many Nights’ en ‘Stay’ brengen herinneringen naar boven aan Fleetwood Mac ten tijden van hun jaren ’80 bestseller ‘Tango In The Night’. In het rustige ‘Numbers’ klinkt ‘Eternal Flame’ van The Bangles door.

Maar niet in alles klinken bands uit de 80’s door. Zo is ‘Born Again’ opvallend funky. Ook opent het album verrassend genoeg met de sobere pianoballad ‘16’.

De teksten luisteren weg als een persoonlijk dagboek. Alsof Walther haar ziel blootlegt voor de luisteraar, gekoppeld aan mooie en pakkende melodieën. Waarmee de 10 jaar wachten de moeite waard bleken te zijn. Fijn dat ze niet het bijltje erbij neergooiden in de afgelopen 10 jaar. Hun naamloze debuut heeft alles voor een vliegende start: verstilde liedjes naast catchy radiohits. Hopelijk laat een vervolg niet opnieuw 10 jaar op zich wachten. (8/10) (Labeltje Labeltje)

Deel: