Vrijdagavond, 22 maart, was een avond met muzikale emotie en energie in Doornroosje in Nijmegen waar Froukje voor de tweede avond op rij optrad. Froukje heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een opkomende ster in de Nederlandse muziekscene. Haar muziek, beïnvloed door grootheden als Stromae en Theo Nijland, combineert pakkende melodieën met diepgaande teksten.

Het voorprogramma van de avond werd verzorgd door Chibi Ichigo, een getalenteerde artiest die met haar electrobeats en boodschap van zelfontdekking het publiek wist te betoveren. Haar set, doordrenkt met beats, dansers en krachtige synths, zorgde voor een veelbelovende opmaat naar de hoofdact van de avond: Froukje.

Toen Froukje het podium betrad, werd ze begroet met een oorverdovend applaus van een gevarieerd publiek, variërend van tienermeiden en -jongens tot jonge kinderen en volwassenen. De sfeer was meteen voelbaar, een mix van opwinding en anticipatie.

Gedurende de avond wist Froukje een breed scala aan emoties op te roepen met haar repertoire. Van energieke nummers zoals ‘Ik Wil Dansen’, tot intieme ballades zoals ‘23 Mei’, een eerbetoon aan haar overleden broer. Het publiek reageerde met enthousiasme op de energieke nummers, waarbij er luidkeels werd meegezongen en zelfs een mosh pit ontstond tijdens ‘Drijfzand’. Tegelijkertijd was er een respectvolle stilte tijdens de meer emotionele momenten, waarbij Froukje’s prachtige stem alle aandacht trok.

Froukje’s podiumaanwezigheid was indrukwekkend; ze straalde zelfvertrouwen uit en wist het publiek moeiteloos mee te nemen in haar wereld van muziek en emotie. Er waren momenten van interactie, waarbij ze het publiek aanmoedigde om harder mee te zingen en er was zelfs een fan project tijdens ‘Houden Van Mij’ waarbij er briefjes met de tekst ‘Wij houden van jou’ omhoog werden gehouden.

Technisch gezien was het concert ook indrukwekkend. Het geluidssysteem was van hoge kwaliteit en de verlichting, variërend van levendige kleuren tijdens energieke nummers tot zachte tinten bij rustigere melodieën, droeg bij aan de algehele sfeer en ervaring. Hoogtepunten waren er in overvloed tijdens de avond, van het enthousiasme van het publiek tijdens ‘Onbezonnen’, die ze voor het eerst sinds lange tijd weer zong, tot de persoonlijke interacties tussen Froukje en haar fans. Het was ook leuk om te horen dat ze de dag ervoor twee 3FM Awards had gewonnen voor beste song en beste album, waar de fans erg blij op reageerden.

Al met al was het concert van Froukje in Doornroosje een onvergetelijke ervaring, waarbij emotie en energie hand in hand gingen. Haar muziek, gecombineerd met haar charismatische podiumaanwezigheid, maakte van deze avond een waar feest voor het aanwezige publiek.

Foto’s (c) Anniek Takken

Deel: