Het hart van Def Rhymz klopt niet meer, maar zijn rijm leeft voort als een eeuwig refrein. Gisteren is de rapper overleden na hartfalen.

Def Rhymz werd geboren als Dennis Bouman op 3 mei 1970 in Paramaribo. De rapper en muzikant, die bekend stond om zijn unieke stijl en onderscheidende flow ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek en zijn talent voor rijmen en rappen.

Zijn doorbraak kwam in het begin van de jaren ’90, toen hij begon op te treden in lokale rapbattles en talentenshows. In 1999 scoorde hij een grote hit met ‘Doekoe’, die de 1e plaats behaalde in de hitlijsten. Zijn scherpe teksten,vlotte delivery en signature skibril maakten hem al snel een opvallende naam in de Nederlandse hiphopscene. Hij werd bewonderd om zijn vermogen om maatschappelijke thema’s aan te snijden en persoonlijke ervaringen te delen in zijn muziek.

In de loop van zijn carrière bracht Def Rhymz verschillende albums uit, waaronder ‘De goeiste’ en ‘De allergoeiste’. Rhymz was een neef van de Surinaamse muzieklegende Lieve Hugo, dus de muziek zat bij hem in het bloed. Na ‘Doekoe’ scoorde hij ook meerdere hits, als ‘De Bom, ‘Ze zitten me achterna’ en ‘Schudden’. De muziek en optredens van Def stonden altijd garant voor een feestje. Zijn muziek was vaak een mix van allerlei genres, zoals bijvoorbeeld kuduro.

Naast zijn muzikale werk was Def Rhymz ook actief als mentor en inspirator voor jonge artiesten in zijn gemeenschap. Hij geloofde sterk in de kracht van muziek als een middel tot zelfexpressie en sociale verandering, en zette zich in voor het ondersteunen van opkomend talent.

Helaas kwam er een voortijdig einde aan het leven en de carrière van Def Rhymez toen hij op 53-jarige leeftijd overleed aan complicaties als gevolg van hartproblemen.

Deel: