“I can’t think of any other record of our shows in which you are so intimate in touch with Freddy,” dat zegt Brian May over de in 4K en Dolby Atmos gerestaureerde registratie van het beroemde live-concert van Queen in Montreal, eind november 1981. Het legendarische optreden verscheen al eerder als digitaal gerestaureerde concertfilm.

Op 10 mei brengt de band twee bijzondere must haves uit. Het album komt opnieuw uit als 3LP en 2CD, en daarnaast voor het eerst op BluRay en BluRay 4K UHD. Op de BluRays staat bovendien het legendarische optreden van de band tijdens Live Aid 1985, volgens velen het hoogtepunt van die dag en zelfs uit de carrière van de band.

Dankzij de remastering en restauratie van zowel beeld als geluid is het alsof je als bewonderaar zelf tussen de bandleden op het podium staat. ‘Queen Rock Montreal’ was, in de woorden van May, “live and dangerous”. Het concert in Canada was het sluitstuk van een twee jaar durende zegetocht voor honderdduizenden fans. Die energie namen ze duidelijk mee het podium op, zegt May. Taylor: “It’s so satisfying to look at our younger selves in explosive action after all these years!”

Deel: