De Amerikaanse rockband Garbage werd begin jaren ‘90 opgericht door Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker en Butch Vig, die onder andere Nirvana’s ‘Nevermind’ produceerde. Sinds hun opvallende debuut in 1995 hebben ze fans over de hele wereld in hun ban gehouden, met meer dan 20 miljoen verkochte albums op hun naam. Garbage wordt gezien als een van de meest invloedrijke bands van hun tijd, die constant de grenzen van alternatieve rock verleggen en de essentie ervan opnieuw bepalen. Hun zevende album ‘NO GODS NO MASTERS’, uitgebracht onder BMG Records, werd met open armen ontvangen door critici en bevestigde hun status als iconen in het genre.

Garbage werd in 1993 werd opgericht in Madison, Wisconsin, Verenigde Staten. De band werd snel erkend vanwege hun unieke geluid, dat een combinatie is van rock, elektronische en industriële elementen, en teksten die vaak een kritische kijk op de samenleving belichten. Hun debuutalbum, simpelweg getiteld ‘Garbage’, uitgebracht in 1995, werd een enorme hit en leverde hits op als ‘Stupid Girl’ en ‘Only Happy When It Rains’. Het album werd genomineerd voor meerdere Grammy Awards en vestigde de reputatie van Garbage als een van de meest opvallende bands van de jaren 90.

In de daaropvolgende jaren bracht Garbage een reeks succesvolle albums uit, waaronder ‘Version 2.0’  (1998), ‘Beautiful Garbage’ (2001) en ‘Bleed Like Me’ (2005). Elk van deze albums verkende nieuwe muzikale terreinen en liet de veelzijdigheid van de band zien, terwijl ze tegelijkertijd trouw bleven aan hun kenmerkende geluid.

Na een korte pauze kwam Garbage terug met het album ‘Not Your Kind of People’ in 2012, gevolgd door ‘Strange Little Birds’ in 2016. Deze albums werden enthousiast ontvangen door zowel fans als critici en lieten zien dat Garbage nog steeds relevant en invloedrijk was in de muziekwereld.

In de loop der jaren heeft Garbage talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen en hun invloed op de alternatieve muziekscene is onmiskenbaar, en hun muziek blijft geliefd bij zowel oude als nieuwe generaties fans over de hele wereld. Met hun unieke mix van rock, elektronica en attitude blijft Garbage een van de meest gerespecteerde en geliefde bands in de muziekwereld.

Deel: