Colbie Caillat is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar hits ‘Bubbly’, ‘The Little Things’, ‘Fallin’ for You’ en ‘Lucky’, dat ze opnem met Jason Mraz. De getalenteerde singer-songwriter staat bekend om haar kalme stem, oprechte teksten en relaxte akoestische popmuziek. Geboren in Malibu begon haar muzikale reis al op jonge leeftijd, aangemoedigd door haar ouders, die beiden in de muziekindustrie werkten. Op 19-jarige leeftijd begon Caillat met het schrijven en opnemen van haar eigen muziek. Haar debuutalbum ‘Coco’ werd met lof ontvangen door zowel critici als fans. Een perfecte start in de muziekindustrie.

Na het succes van ‘Coco’ bracht Caillat een reeks van goed ontvangen albums uit, waaronder ‘Breakthrough’, ‘All of You’, ‘Gypsy Heart’, ‘The Malibu Sessions’ en afgelopen jaar ‘Along the Way’, waarop ze plotsklaps de countrykant opgaat. Ze werkte veel samen met andere artiesten, waaronder Jason Mraz, Taylor Swift en Common, en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder een Grammy Award voor haar samenwerking met Jason Mraz op het nummer ‘Lucky’. Met haar kenmerkende stemgeluid en tijdloze melodieën blijft Colbie Caillat een geliefde figuur in de muziekwereld. Haar oprechte teksten en ontspannen stijl hebben haar een trouwe schare fans opgeleverd en haar muziek zal ongetwijfeld nog vele jaren resoneren bij luisteraars over de hele wereld.

Nu Colbie Caillat komend weekend optreed tijdens C2C in Rotterdam, leek het Maxazine tijd om deze prachtige zangeres in het daglicht te zetten en eens goed te kijken wat voor moois ze door de jaren heeft gemaakt. Dus vroegen we Colbie zelf om een lijstje van 15 nummers samen te stellen, die volgens Colbie de beste nummers zijn om haar totale oeuvre te beschrijven. Colbie nam de uitdaging aan en stelde hierop exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van zichzelf samen: De beste verzameling Colbie Caillat-tracks om de zangeres in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Colbie Caillat Essentials, samengesteld door Colbie Caillat zelf.

 

Deel: