De populariteit van de band uit Brooklyn, New York wordt elk jaar groter. Sinds de oprichting in 2008 door Gonzalez zijn er slechts twee volledige albums uitgebracht: het titelloze debuut uit 2017 en de opvolger Cry uit 2019. Opvallend aan de meeslepende muziek van Cigarettes After Sex is de androgyne fluisterstem van Gonzalez. Die past goed bij de bandnaam en sfeer van de muziek: sensueel, gevoelig, melancholiek. Dankzij mond-tot-mondreclame, veelvuldig gebruik van de zijdezachte liedjes in films en Netflixseries en opvallende live-shows is de band steeds populairder geworden onder zowel critici als muziekliefhebbers.

Met hun muziek, die het midden houdt tussen Cocteau Twins, klassiek componist Erik Satie en Enya, weet Cigarettes After Sex een geheel eigen sfeer neer te zetten, zowel op plaat als bij hun concerten. Geholpen door een sfeervolle lichtshow en live uitgevoerd met echte instrumenten weet de band de intimiteit van de muziek live te vertolken en een eigen wereld te creëren waarin de buitenwereld ver weg lijkt. Hun shows worden in binnen- en buitenland bejubeld; de Europese tournee van 2023 was volledig uitverkocht.

Het driekoppige gezelschap heeft een bijzondere band met Nederland opgebouwd sinds het titelloze debuutalbum hier een bescheiden hit werd. Na een eerste optreden tijdens het London Calling festival 2016 in Paradiso groeide de band door via de Tolhuistuin en de Melkweg naar de zomerfestivals. Zo trok de groep volle tenten op het Best Kept Secret festival 2017 en 2019, verkocht in no-time twee avonden uit in het Amsterdamse Paradiso en speelde vorig jaar twee keer in een uitverkochte AFAS Live.

Cigarettes After Sex komt terug naar Nederland voor hun grootste show op Nederlandse bodem. De populaire band rond zanger, componist en gitarist Greg Gonzalez staat op 28 oktober 2024 in Ziggo Dome.

Deel: