De 21e-eeuwse rock-‘n-roll messias uit Texas combineert blues met reggae, punk, R&B, hip-hop en soul, waarmee hij het genre herdefinieert voor het heden.

Het muzikale avontuur van Gary begon in zijn jeugd in Texas, maar de wereld maakte pas echt kennis met zijn genie in 2014, toen hij zijn eerste GRAMMY Award® won voor Beste Traditionele R&B-uitvoering met het betoverende ‘Please Come Home’ uit 2012.

In 2019 klom Gary naar nieuwe hoogten met ‘This Land’, een maatschappelijk bewust album dat op de zesde plaats debuteerde op de Billboard Top 200 en wereldwijd meer dan 1 miljard streams verzamelde. Zijn muzikale meesterschap wordt geprezen door critici, en zijn Amerikaanse tours zijn steevast uitverkocht.

Met samenwerkingen met grootheden als Stevie Wonder, John Legend en Bruce Springsteen, overstijgt Gary de grenzen van muziek en blijft hij wereldwijd publiek verenigen. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn langverwachte vierde studioalbum.

Gary Clark Jr. zal live te zien zijn in 013 Tilburg op donderdag 7 juli 2024. Het belooft een avond te worden vol energie, passie en onvergetelijke muzikale momenten.

Deel: