Songwriter Hall of Fame inductee Graham Gouldman, frontman van 10cc en componist van talloze popklassiekers, heeft de opnames voor zijn nieuwe solo-album afgerond, zo vertelde hij Maxazine na het optreden van 10cc in Heerlen.  Het album waarvan de titel nog niet bekend is zal begin 2024 verschijnen. Het album zal net als de uit 2020 stammende, succesvolle voorganger ‘Modesty Forbids’ verschijnen op het label Lojinx.

Op het album in ieder geval een erg Beatle-esque nummer dat Graham samen met Phil Thornalley schreef. Thornalley is een van de co-wrtiers van de Natalia Imbruglia’s hit ‘Thorn’ en hij was enige tijd bassist bij the Cure, waar hij bijvoorbeeld de bekende baspartij van ‘Love Cats’ speelde. Reden genoeg dus om uit te kijken naar dit nieuwe album. Een andere reden om speciaal een oogje in het zeil te houden voor deze release is het feit dat Gouldman aan Maxazine toevertrouwde dat niemand minder dan Beatles-drummer Ringo Starr, waar Gouldman nog mee speelde in de Ringo Starr Allstar band, mee zal spelen op het eerder genoemde nummer op het aankomende album. Of er verder nog verrassingen aan zitten te komen? Gouldman nam nog een nootje en maakte zich lachend snel uit de voeten. Onze nieuwsgierigheid is gewekt.

Deel: