Anton Piecks creatie …. Inderdaad, de Legends of Rock streken neer in De Voorste Venne in Drunen. Een gebouw dat in 1968 getekend werd door deze ontwerper/tekenaar en graficus en waar in 1972 het Autotron in werd geopend. Het Autotron verhuisde naar Rosmalen, de Voorste Venne betrok dit iconische gebouw. Kortom, een sfeervolle setting voor een geweldige avond. Een avond authentieke rock gepresenteerd door Slash n’ Roses, Cross Road, Present Danger en High Voltage.

De aftrap was om half acht door Slash n’ Roses, hoe kan het ook anders, een Guns n’ Roses tribute band. Weetje… deze band zal begin volgend jaar deelnemen aan Tribute-Battle of the Bands. Uiteraard is het repertoire het belangrijkste, maar de show die deze band elke keer weer neerzet met Sjharlie en Jackie als backvocals en Armand als Slash, maakt een optreden van dit 8-tal tot een groot feest. Echter het was nog te vroeg voor het publiek . Het duurde even voordat het publiek loskwam, ondanks alles wat Sjharlie en Richard (Axl) probeerden. Pas halverwege de set werd het publiek in Drunen wakker.

Een greep uit de setlist: ‘Nighttrain’, ‘Live And Let Die’, ‘Sweet Child of Mine’, en als afsluiter ‘Paradise City’. Deze afsluiter zorgde er voor dat het publiek in Drunen hun woonplaats ook even als Paradise City ervoer.

De tweede band was de nog jonge band, Cross Road, die een tribute van Bon Jovi neerzette die er zijn mocht. De energie van zanger Nick Holleman sloeg meteen over op het publiek in De Voorste Venne. Hij, zonder ook maar iemand van de band te kort te doen, ging als een beest tekeer op het podium in een inmiddels tropisch hete zaal. De setlist was gevuld met alle grote hits van Jon Bon Jovi. ‘Runaway’, ‘Always’, ‘It’s My Live’, en uiteraard de evergreen ‘Bed Of Roses’. Als redelijk nieuwe band in de Legends of Rock Tour , afgaand op de reacties van het publiek, is deze band een blijver.

Waar een derde plaats vaak net niet telt bij veel evenementen, was dat vanavond anders. Een van de grootste rock/metal bands van deze tijd, Metallica betrad, in de vorm van de band Present Danger, het podium in Drunen. Thijs de Jong en zijn mannen waren als vanouds, en ze maakten de verwachtingen weer meer dan waar. Present Danger mag met recht een vriend van Legends of Rock Tour worden genoemd. Zij staan vaak op het programma en altijd met succes. Ze klonken alsof het hun laatste concert was. Drunen is in de achtertuin van de thuisbasis Kaatsheuvel, dat bracht dus een grote schare fans naar deze zaal. Waar kon men zoal van genieten? ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’, ‘Sad But True’ en om de zaal maar meteen, figuurlijk, goed af te breken, de afsluiters ‘Seek And Distroy’.
‘To much metal for one hand’, dat is Present Danger.

De zaal stond nog na te genieten van Present Danger, maar wie had de eer om af te sluiten? High Voltage, de ultieme AC/DC tributeband uit België. De energie van ‘Angus’ en ‘Brian’ is fenomenaal. De stem van de zanger komt zo dicht bij het origineel, al met al dus een prachtige afsluiting van een mooie avond. En wat voor afsluiting: ‘Back In Black’, natuurlijk ‘High Voltage’, ‘Higway To Hell’, You Shook Me Up…’ en ‘Whole Lotta Rosie’. Een kleine greep uit de lange setlist.

Het was een mooie avond op een mooie locatie. De Voorste Venne was tot de laatste plaats uitverkocht. Volgend jaar een vervolg?
Velen hopen het.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: