Afgelopen vrijdagavond stond Gavin James, de getalenteerde Ierse singer-songwriter, op het podium van Concertzaal Paard in Den Haag. Van straatartiest tot een uitverkochte wereldtour, James heeft een opmerkelijke reis achter de rug, en op deze avond bewees hij waarom hij zo geliefd is bij zijn fans.

Het concert opende met een belofte van emotie en muzikaliteit. Hits als ‘Always’, ‘Tired’, ‘City of Stars’ en ‘Nervous’ vormden slechts het topje van de ijsberg van zijn indrukwekkende repertoire. Gavin James’ warme stem en kwetsbare nummers raakten het hart van elke luisteraar.

James brak door in 2014 met zijn ontroerende cover van ‘The Book Of Love’, oorspronkelijk geschreven door Stephin Merritt. Sindsdien is zijn carrière alleen maar gegroeid, met drie succesvolle albums en optredens met wereldberoemde sterren zoals Sam Smith, Ed Sheeran en Niall Horan. Zijn meest recente album, ‘The Sweetest Part’, werd in juli 2022 uitgebracht en schoot meteen naar de top in de charts. In 13 nummers verkent hij op het album de hoogte- en dieptepunten van liefde en relaties.

Het concert van Gavin James was ronduit adembenemend. Hij nam het publiek mee op een muzikale reis, die varieerde van volledige stilte tijdens zijn akoestische optreden tot uitbundig meezingen en springen. Zowel zijn klassiekers als enkele van zijn nieuwe nummers passeerden de revue.

Halverwege de show verraste James het publiek met een prachtig akoestisch intermezzo, waarbij hij de zaal in muisstil ontzag hield. Later vroeg hij het publiek of ze wilden eindigen met een swingend nummer voor of na de encore. Het werd uiteindelijk een onvergetelijk nummer waarbij Gavin zelfs het publiek in dook, midden tussen zijn fans. De sfeer wisselde moeiteloos tussen intiem en groots, met indrukwekkende gitaarsolo’s die de zaal vulden.

Gavin James toonde ook zijn hartelijke interactie met het publiek door zijn vader, Gerry, live op het podium te bellen en hem te feliciteren met het hele publiek als getuige.

Als kers op de taart beloofde Gavin James zijn fans dat ze niet lang meer hoeven te wachten op een nieuwe tournee, hoogstwaarschijnlijk in 2024. Een avond vol emotie, muzikaliteit en onvergetelijke momenten maakte duidelijk dat Gavin James een artiest is die zijn publiek altijd weet te raken en verrassen.

Foto’s (c) Jayno Berkhoudt

Deel: