De derde dag van het Bruis Festival in Maastricht brak aan met een opvallende rust. Het festivalterrein leek nog in sluimerstand te verkeren, met pas tegen de avond een gestage toestroom van festivalgangers. Zelfs voor de relatief grote bands, zoals Circa Waves, was het een uitdaging om het veld volledig te vullen.

De dag begon echter met een bruisende verrassing in de vorm van de opener, Green Crow Collective. Ondanks de lage opkomst wisten ze het festivalterrein om te toveren tot een bruisend feest. Hun energieke optreden liet zien dat zelfs bij een kleiner publiek de magie van live muziek kan zegevieren.

Een hoogtepunt van de dag was het optreden van De Toegift. Met poëtische en soms emotionele teksten wisten ze velen in het publiek te raken. Ondanks de beperkte opkomst creëerden ze een intieme sfeer waarin de diepgaande betekenis van hun nummers goed tot zijn recht kwam.

De avond bereikte zijn hoogtepunt met Les Negresses Vertes. Hoewel het publiek aanvankelijk wat terughoudend was, veranderde dit snel toen de band op gang kwam. Met hun aanstekelijke muziek kregen ze zowel jong als oud aan het dansen. Het leek alsof het hele festival plotseling ontwaakte uit zijn zondagse rust.

Les Negresses Vertes slaagden erin om de sfeer van het Bruis Festival op te zwepen en bewezen dat muziek de kracht heeft om mensen te verenigen, ongeacht de omvang van het publiek. Terwijl de zon onderging, dansten festivalgangers in extase, waarmee ze deze derde dag van het festival onvergetelijk maakten.

Hoewel de dag rustig begon, eindigde hij met een knal, met Les Negresses Vertes als de katalysator voor een onverwachte, vreugdevolle uitbarsting van muzikale energie. Bruis Festival 2023 sloot af met een vleugje magie, waarbij de muziek de harten van de aanwezigen veroverde en de herinneringen aan deze dag nog lang zullen voortleven.

Foto’s (c) Nadine Gijzen

Deel: