Miles Kane keert terug met een zinderend nieuw album ‘One Man Band’, dat vandaag uitkomt op Modern Sky Records. Miles keert op het album terug naar zijn beste gitaarspel en concentreert zich op grote hooks en nog grotere anthems. Scherp, aanstekelijk, urgent en boordevol meezingbare momenten, Miles is hier op de top van zijn kunnen. Het is een zeer persoonlijke plaat, Miles keerde terug naar Liverpool om aan het album te werken en kwam tot de ontdekking dat hij nadacht over zijn reis.

“Het album maken in Liverpool met mijn familie heeft echt geholpen om dit in me naar boven te halen”, zei Miles over het schrijfproces. “We hebben geen middel onbeproefd gelaten. Soms moet je teruggaan om vooruit te gaan, en dit album heeft me geholpen te herontdekken waarom ik überhaupt een gitaar heb opgepakt. Dit album is als een gloednieuwe, maar op de een of andere manier vertrouwde leren jas. Een troostende smeltkroes van alle muziek die me elke dag heeft geïnspireerd en nog steeds inspireert.”

Het album werd opgenomen in de gloednieuwe Kempston Street Studios, waar Miles voor de productie samenwerkte met zijn oude medewerker James Skelly van The Coral. Nadat Miles de aanstekelijke titeltrack en het wazige ‘Ransom’ had geschreven, kreeg het album vorm en werkte hij samen met Tom Ogden van Blossoms en Keiran Shudall van Circa Waves, Andy Burrow en zijn vaste schrijfpartner Jamie Biles om de nummers samen te stellen. “Laat me zingen over de mooiere dagen en help de duisternis van je deur te houden”, besluit Miles.

One Man Band tracklist

1 Troubled Son
2 The Best Is Yet To Come
3 One Man Band
4 Never Taking Me Alive
5 Heartbreaks The New Sensation
6 The Wonder
7 Baggio
8 Ransom
9 Doubles
10 Heal
11 Scared Of Love

Deel: