Op een zwoele zomeravond kwamen muziekliefhebbers samen op Roncalliplatz in Keulen om getuige te zijn van het langverwachte concert van violiste Lindsey Stirling. Na een afwezigheid van 4 jaar in Europa keerde de Amerikaanse artiest terug met haar nieuwste show, als afsluiting van haar Europese tournee. Het publiek was in grote verwachting, maar werd geconfronteerd met een onverwachte wending.

Lindsey Stirling, bekend om haar energieke optredens moest haar show aanpassen vanwege ziekte. Het publiek reageerde echter begripvol en ondersteunde haar met een warm applaus toen ze openhartig was over haar gezondheidsproblemen. Haar zomertour bestaat voornamelijk uit optredens op Europese festivals in de buitenlucht, waarbij de 36-jarige Amerikaanse niet alleen haar viool bespeelt, maar tegelijkertijd ook danst en zo nu en dan zelfs aan een trapeze hangt. Tijdens haar optreden in Keulen bleef de trapeze ongebruikt en was besloten om een aangepaste versie van haar show op te voeren.

Ondanks de gezondheidsuitdagingen gaf Lindsey nog steeds een indrukwekkend optreden. De setlist bood een mix van bekende hits en enkele akoestische uitvoeringen, waaronder een ontroerende versie van ‘The Arena’. Ook had ze langere pauzes tussen nummers, zodat Stirling op adem kon komen. Hoewel haar vioolspel hier en daar niet zo zuiver was als we van haar gewend zijn, toonde Lindsey haar professionaliteit en toewijding door de show voort te zetten en het publiek te verrassen.

Ook wist ze haar toeschouwers te verrassen met combinaties van nummers, door bijvoorbeeld ‘Roundtable Rival’ en ‘The Upside’ met elkaar te vermengen. Met de majestueuze Keulse Dom op de achtergrond bracht Lindsey Stirling haar kenmerkende energie en passie over op het publiek, ondanks de moeilijkheden die ze ondervond. Het was duidelijk dat haar fans diep geroerd waren door haar doorzettingsvermogen en talent.

Het hoogtepunt van de avond was tijdens de toegift, waarbij Lindsey een betoverende uitvoering gaf van Led Zeppelin’s ‘Kashmir’, die het publiek in vervoering bracht en de avond op een krachtige noot afsloot.

Hoewel het concert misschien niet de gebruikelijke spektakelachtige show was die men verwachtte, zal het optreden van Lindsey Stirling in Keulen zeker herinnerd worden als een moedig en ontroerend moment waarop een getalenteerde artiest haar passie en toewijding liet zien, ongeacht de omstandigheden. Het is wel te hopen dat ze snel herstelt, want Stirling op volle kracht zien optreden is pas echt een spektakel.

Deel: