De zesentwintigjarige Zoë heeft voordat ze besloot alleen verder te gaan, onderdeel uitgemaakt van de meidengroep TP4Y. In de vier jaar dat de groep samen was, hebben ze echter geen grote hits uitgebracht. Ze heeft in 2012 meegedaan aan de Voice Kids en later in 2014 aan Holland’s Got Talent. Tauran staat tegenwoordig bekend om haar eigen hits, meestal in samenwerking met grotere Nederlandse artiesten.

Terwijl de sfeer in de zaal erg gezellig was, keek iedereen uit naar het eerste concert van Zoë Tauran. Het publiek varieerde van erg jonge kinderen tot ouderen. De lichten gingen uit, wat meestal een teken is dat een concert begint. Dit bleek niet het geval. De kinderen in de zaal werden onrustig, omdat ze zo lang moesten wachten op hun grote idool. De lichten gingen weer aan en iedereen werd onrustig. Want waar bleef ze nou? Na lang wachten en veel ongeduldige jongeren was het dan eindelijk zo ver. Met haar eigen live band, kwam ze het podium opgelopen, een half uur later dan gepland. Het duurde ook niet lang voordat de eerste gastartiest het podium op kwam gewandelde, LAUF. Samen zongen ze het nummer ‘Ik Mis Je Officieel’. Zoë ging vaak even de backstage in, om vervolgens weer terug op het podium te verschijnen. Na een nummer alleen te zingen, kwam de volgende artiest het podium alweer op. Met Bilal Wahib zong ze twee nummers, waarna ze volgens het podium weer afging. Dit keer om zich om te kleden. Wahib nam deels de show over. Hij zong zelf drie van zijn eigen nummers voordat Tauran terug kwam. Zoë bedankte iedereen voor hun aanwezigheid. Hierna kwamen nog drie andere gastartiesten waarmee ze nummers zong, Idaly, Frenna en Ronnie Flex.

Haar interactie met het publiek was goed, maar toch bleef ze bescheiden. Tegen het einde van haar show, kwam ook de vader van Zoë zijn debuut maken. Hij had een grote plaat in zijn handen. Haar eerste album was inmiddels platina geworden. Ze raakte geëmotioneerd en bedankte iedereen nogmaals. Haar eerste concert is beter te omschrijven als een showcase.

Het optreden was goed en haar stem is niet zoals anderen. Helaas was het einde was nogal abrupt. Ze liep het podium af zonder iets te zeggen en de fans hoopten dat ze nog een terugkomst zou maken. Dit was helaas niet zo en dit liet de fans teleurgesteld achter. Het was van korte duur want het leek dat ze fans alsnog hadden genoten van haar aanwezigheid.

Zoë Tauran heeft laten zien dat ze met gemak een Paradiso kan uitverkopen. Hopelijk laat ze de volgende keer wat meer van zichzelf horen.

Deel: