Het bijwonen van het concert van Froukje op een doordeweekse dinsdagavond in het gerenommeerde poppodium Paard in het hart van Den Haag was een absoluut genoegen voor elke muziekliefhebber. Vanaf het moment dat je de zaal binnenkwam, werden alle zintuigen onmiddellijk verkwikt door de bruisende sfeer die moeiteloos de zaal vulde. Het publiek was divers, en het was duidelijk dat mensen uit alle lagen van de bevolking zich hadden verzameld om reikhalzend uit te kijken naar het komende spektakel van Froukje.

Froukje, pas 21 jaar oud, is al een rijzende ster in de Nederlandse muziekscene, en het werd duidelijk waarom tijdens deze show. Haar unieke talent en boeiende aanwezigheid kwamen moeiteloos tot hun recht. De muziek van Froukje is beïnvloed door artiesten als Radiohead en Billie Eilish, wat een kenmerkende mix oplevert van indiepop en alternatieve rock, en electronische dance, die diep aanslaat bij haar toegewijde schare fans.

De show begon met een boeiend optreden van Luna Morgenstern, de in Amsterdam wonende Keulse artieste die qua stijl perfect aansluit op de hoofdact. Zij bracht het publiek perfect synchroon met de muziek in beweging. Met haar heerlijke hitje ‘Jealous’ gaf Luna een perfect visitekaartje af.

Niks ten nadele van de perfecte openingsact van Luna Morgenstern, maar pas toen Froukje het podium betrad, bereikte de collectieve opwinding van het publiek een ongekend hoogtepunt. Er stond een intrigerend object midden op het podium, dat eigenlijk de hele stage domineerde, trok onmiddellijk ieders aandacht en bleek een onmisbaar onderdeel van de show. Toen de gordijnen open gingen, werden we meegevoerd naar Froukje’s eigen slaapkamer, een wereld die zowel vertrouwd als vreemd was voor het publiek.

Tijdens het hele concert betoverde Froukje het publiek met haar uitstekende zang en introspectieve teksten die thema’s als identiteit, zelfontdekking en de menselijke ervaring verkenden. Haar melodieën zijn zowel aangrijpend als speels en bouwden een intieme sfeer op die voelde alsof we allemaal deel uitmaakten van een hechte gemeenschap. Ondanks dat Froukje nog pas relatief aan de weg timmert, zijn er al duidelijk publiekslievelingen aan te wijzen zoals bijvoorbeeld ‘Goud’ en ‘Naar het Licht’ waarin ook de super strak geproduceerde elektronische beats het publiek tot dansen dwongen.

Froukje’s aanwezigheid op het podium was niets minder dan boeiend, en ze nam zelfs de verantwoordelijkheid op zich om voor een jong meisje vooraan op het balkon te zorgen. Haar charmante gebaren droegen bij aan de algemene sfeer van het concert en creëerden een onvergetelijke ervaring die ongetwijfeld door iedereen nog jaren gekoesterd zal worden. De set werd heel goed opgebouwd, en het gretige publiek liet zich gewillig een genadeklap toebrengen met dancefloor fillers als ‘Als ik God was’  en uiteindelijk ‘Ik wil Dansen’ .

Poppodium Paard was de perfecte locatie voor het concert, met zijn warme en intieme setting die de hele zaal uitstraalde. Froukje’s ruwe talent en ongebreidelde passie voor muziek waren voelbaar en prikkelden het publiek met vers materiaal met haar prachtige teksten. Toen het concert ten einde liep, verliet iedereen het Paard met een opgetogen en geïnspireerd gevoel, met nog meer waardering voor de kracht van muziek om taal- en cultuurbarrières te overstijgen.

De conclusie van deze onvergetelijke ervaring was dat Froukje’s optreden in het vermaarde Paard in Den Haag werkelijk betoverend was. Haar unieke mix van indie-pop alternatieve elektronische muziek was een genot om op het podium te zien. Haar hypnotiserende  podiumpresentatie en beklijvende zang lieten een onvergetelijke indruk achter op het publiek. Men raadt iedereen die van muziek houdt aan om een van Froukje’s concerten bij te wonen, waar dan ook in het land – het is werkelijk een ervaring als geen ander.

Froukje Setlist PAARD, The Hague, Netherlands, Uitzinnig Tour 2023

Deel: