Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Steve Harley & Cockney Rebel @ Hedon.

Concerttip woensdag 26 april: Steve Harley & Cockney Rebel @ Hedon

Steve Harley & Cockney Rebel komt naar Heerlen. Hun wereldhit ‘Make Me Smile’ (Come Up And See Me) wordt nog altijd volop gedraaid en is steevast terug te vinden in de hoogste regionen van de Top 2000.

Cockney Rebel met zanger Steve Harley was naast onder andere T. Rex en Roxy Music, één van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode. Steve Harley, wiens stemgeluid herinneringen oproept aan Bob Dylan rond de tijd van ‘Blonde On Blonde’, creëerde met ‘Make Me Smile’ (Come Up And See Me) een wereldwijde klassieker. Het nummer was een sarcastische reactie op het vertrek van bijna de voltallige originele band en werd een dikke nummer 1-hit in Nederland. Steve besloot vanaf dat moment verder te gaan als Steve Harley & Cockney Rebel.

‘Sebastian’
De muziek van Steve Harley & Cockney Rebel is bij vlagen exotisch en curieus met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock. Luister naar de track ‘Sebastian’ en al snel blijkt dat Steve Harley een onderschat tekstschrijver te zijn. Het tien minuten durende duistere epos ‘Death Trip’ maakt de band minstens zo briljant en verrassend.

Deel: