Voor wie Rammstein al een tijdje volgt zal het niet als een verrassing komen. Misschien stond het zelfs wel met bloedrode stift omcirkeld op de kalender, want het jubileum van ‘Sehnsucht’ is er niet een om argeloos voorbij te laten gaan.

Dit indrukwekkende tweede album van Rammstein, dat uitkwam in 1997 als opvolger van hun debuutalbum ‘Herzeleid’, werd destijds goed ontvangen. Met nummers als ‘Du Hast’ en ‘Engel’ erop, wisten de Duitsers hun zelfontwikkelde Tanzmetall bij een groot publiek onder de aandacht te krijgen. Met name het melodische karakter en het vocale bereik van frontman Till Lindemanns zangstijl komt op dit album hoorbaar tot wasdom.

Vijfentwintig jaar later maakt ‘Sehnsucht’ nog steeds indruk. Mede daarom is er besloten om het te remasteren en opnieuw uit te brengen in een ‘Anniversary Edition’, voor het eerst verkrijgbaar in HD-audio. Die komt uit op 9 juni 2023 en is voorzien van een compleet nieuwe mix van ‘Spiel Mit Mir’. Deze jubileumeditie verschijnt in verschillende varianten: CD, MC, digitaal en als dubbel LP, waarvan er een wit en een zwart is.

Deel: