Begin december komt de Japanse metalsensatie BABYMETAL voor een exclusieve NL show naar 013. Na het ontstaan van de groep in 2010 werd BABYMETAL al snel populair in heel Japan met hun live-optredens, terwijl ze aanvankelijk een subgroep waren van collega-idoolgroep Sakura Gakuin. Sinds 2013 opereren ze als onafhankelijke act en openden ze voor The Red Hot Chili Peppers, Korn en Lady Gaga en brengen ze de heftigheid van heavy metal naar een breder publiek.

Hoewel ze worden beschouwd als de pioniers van kawaii-metal, een genre dat elementen van J-pop en heavy metal combineert, willen de leden dat label overstijgen. Dit betekent niet het einde van hun catalogus liedjes zoals ‘Gimme Chocolate!!’, maar eerder een rijping van hun geluid en thema’s als ze dieper in het BABYMETAL-canvas duiken en hun verhaal verder uitbreiden.

Met nieuwe muziek en een gloednieuwe show surfen SU-METAL, MOAMETAL en MOMOMETAL door parallelle universums en een duizelingwekkend doolhof dat hun perceptie van waarheden, leugens en wat er achter de duisternis schuilt op de proef stelt.

BABYMETAL staat op zondag 3 december op het podium van 013, de verkoop start op vrijdag 21 april om 10:00 uur.

Deel: