Fado is een muziekstijl die diep geworteld is in de Portugese cultuur. De melancholische klanken van de gitaren en mandolines, samen met de poëtische liederen gezongen door de fadista, vertellen verhalen over de donkere kant van de liefde, de dood en verdriet. Hoewel het genre traditioneel is, heeft het de laatste jaren een opmars gemaakt en wordt het gevierd over heel de wereld. Dit voorjaar krijgt u de kans om de magie van de fado zelf te ervaren tijdens de tournees van twee van de meest bekende beoefenaars van deze muziekstijl. Carminho, het boegbeeld van de fado, en Cristina Branco, één van de belangrijkste Portugese artiesten van de laatste tijd, doorkruisen België afzonderlijk met meerdere data dit voorjaar. Alle info en tickets via greenhousetalent.com.

Carminho

Carminho heeft reeds veel succes gekend met haar muziek, zoals blijkt uit haar wereldtournee voor haar album “Maria”. Haar laatste album, genaamd “Portuguesa”, is net uitgebracht en heeft reeds hoge verwachtingen gecreëerd bij haar fans. Ze heeft ook samengewerkt met de legendarische Caetano Veloso op het album van de Braziliaanse artiest “Meu Coco”. Met een grote carrière in Brazilië heeft Carminho haar muziek naar de andere kant van de wereld gebracht en haar populariteit alleen maar vergroot.

Tourdata Carminho:

25.04.2023 – De Grote Post – Oostende
26.04.2023 – De Roma – Antwerpen

Cristina Branco

Cristina Branco heeft met haar 17 uitgebrachte albums en ontelbare concerten over de hele wereld haar stempel gedrukt op de fado. Ze voegt jazz, wereldmuziek en pop toe aan deze traditionele muziekstijl en heeft daarmee een nieuwe stem gegeven aan Portugese folklore. Haar album “Menina” heeft de prijs voor Beste Album gewonnen bij de ‘Portuguese Authors Society’ en werd genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Individuele Interpretatie. Met deze erkenningen bewijst Cristina haar veelzijdigheid als artiest en haar status als één van de belangrijkste Portugese fadista’s van de afgelopen decennia.

Tourdata Cristina Branco:

20.04 – CC Het Spoor – Harelbeke
27.04 – Het Depot – Leuven
02.05 – Handelsbeurs – Gent
03.05 – CC Sint-Niklaas
04.05 – CCHA/cultuurcentrum – Hasselt

Deel: