Hij woont inmiddels al heel wat jaren afwisselend in Zuid Afrika en België. Toch is en blijft Stef Bos de grootste hedendaagse nog levende Nederlandse chansonier. En dat al ruim 30 jaar lang.

In 1991 brak Bos definitief door met het ontroerende ‘Papa’, nadat de kenners hem al eerder hadden ontdekt met ‘Is dit nu later?’ en ‘Gek zijn is gezond’. En de jeugd kent hem mogelijk weer als Joop Mengelmoes, uit de Vlaamse TV-serie Samson en Gert.

Bitterlief

Afgelopen maand verscheen Bos’ nieuwste album, het geweldige ‘Bitterlief’. Het 31e studio album alweer van de sympathieke in Veenendaal geboren wereldburger. Met een carrière van bijna 35 jaar is het bijna onmogelijk dat er iemand nog niet van Stef Bos heeft gehoord. Toch is zijn muziek niet altijd voor iedereen duidelijk. Gevoelige teksten, soms met een iets politieke lading, kritisch maatschappelijke teksten en hier en daar een gebbetje. Stef Bos ten voeten uit. In het Nederlands, maar ook met grote regelmaat in het Afrikaans. Zo ook op ‘Bitterlief’, wat tevens de titeltrack werd van zijn huidige album.

Tijd nu om de muzikale footprint van Stef Bos vast te leggen; 15 nummers die volgens Bos zelf de beste nummers zijn om het totale oeuvre van de zanger te beschrijven.  We vroegen aan Stef Bos zelf om de nummers die hem het beste kenmerkten te noteren. Stef nam de uitdaging aan en stelde hierop exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van zichzelf samen: De beste verzameling Stef Bos-tracks om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Stef Bos Essentials, samengesteld door Stef Bos zelf.

 

Deel: