Met het nieuwe album ‘Any Day Now’ valt voor Krezip alles op zijn plek. ‘Any Day Now’ is het zesde Krezip album en het is persoonlijker dan ooit tevoren.

In het jaar 2019 beleefde Krezip, na 10 jaar onderbreking, een zeer succesvolle comeback met een exclusief optreden op Pinkpop, drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome en de release van het met goud bekroonde album ‘Sweet High’. De bedoeling was om daarna nog één rondje langs de festivals te doen om daarna de comeback van Krezip af te sluiten. Corona maakte een eind aan deze plannen, alles kwam onverwacht en noodgedwongen stil te liggen. Met het annuleren van alle festivaloptredens stond ook de wereld van Krezip volledig stil. “Het voelde alsof iemand op het hoogtepunt van het feestje ineens de lichten aandeed”, aldus Krezip-frontvrouw Jacqueline Govaert.

Tijdens de pandemie ontstond er tijd voor bezinning, ondanks dat er geen optredens waren groeide de behoefte om nieuwe muziek te maken. “Ook al konden we niet live spelen, we hadden ontzettend veel behoefte om te zingen en nieuwe dingen te creëren met elkaar. Het deed ons beseffen dat we nog lang niet klaar waren met elkaar”, zegt Jacqueline hierover. Zo ontstond het nieuwe album ‘Any Day Now’.

Met ‘Ready For More’ heeft het album een sterke opener met een zeer fijne en vertrouwde Krezip sound die lekker in het gehoor blijft hangen. ‘Running From’ mag zich ook tot één van de fijne uptempo tracks van het album rekenen. Deze leuke song is een fijne meezinger en heeft tevens een leuk klapgedeelte wat voor veel vreugde zorgt tijdens het luisteren.

Natuurlijk staat Krezip ook bekend om de ballads en ook op dit album staan weer een aantal pareltjes. Zo is ‘Better’ een prachtige ballad met een breekbare tekst die direct binnenkomt bij de luisteraar en voor kippenvel weet te zorgen. Maar ook worden er zeer persoonlijke onderwerpen aangesneden op het album. ‘You Are You’ gaat over de dochters van de Krezip leden Anne, Annelies en Jacqueline. Ook met dit mooie lied weet Krezip de gevoelige snaar van de luisteraar weer te raken.

Samen met Danny Vera is de single ‘Make It A Memory’ geschreven, absoluut één van de highlights van het album en het nummer heeft zich tijdens de verschillende festivaloptredens al meer dan bewezen. ‘Beautiful Ride’ is de perfecte afsluiter van het album.

‘Any Day Now’ mag zich tot één van de allerbeste en persoonlijkste albums van Krezip rekenen met het beste wat Krezip in huis heeft: heerlijke uptempo tracks en prachtige ballads. Een prachtig, eerlijk en zeer oprecht Krezip album. Een must voor elke Krezip fan. (8/10) (Universal)

Deel: