Je zou zeggen dat de agenda van Duncan Laurence momenteel wel vol genoeg is met zijn werkzaamheden rondom het Eurovisie Songfestival. Hij is druk in de weer met de Nederlandse afvaardiging van dit jaar en begeleidt Mia Nicolai en Dion Cooper daarbij.

En toch weet de voormalige winnaar van het prestigieuze evenement zelf ook nog nieuw materiaal uit te brengen. Woensdagavond ging zijn nieuwe single ‘Skyboy’ in primeur, wat tevens de titel is van zijn tweede album dat uitkomt op 26 mei. Hiermee volgt het liedje zijn voorgaande singles ‘Electric Life’ en ‘I Want It All’ uit 2022 op.

In het nummer, waaraan hij werkte met zijn verloofde Jordan Garfield en met Wouter Hardy, zingt Laurence over hoe moeilijk het kan zijn om op te groeien in een omgeving waar je niet gezien wordt voor wie je bent. “Niet iedereen groeit op in een omgeving waar ze volledig zichzelf kunnen zijn, laat staan dat ze de persoon kunnen worden die ze willen worden. ‘Skyboy’ gaat over het los te komen van die beklemmende situatie, dat leven en de mensen die daarbij horen. Je moet jezelf leren accepteren en toestaan om dromen na te jagen, om het leven te leven zoals jij dat wilt,” aldus de zanger.

Deel: