Met maar liefst drie liedjes tegelijk laat de Canadese singer-songwriter Feist weten weer terug te zijn. ‘In Lightning’, ‘Love Who We Are Meant To’ en ‘Hiding Out In The Open’ zijn nog maar het begin van haar terugkeer in de spotlights. De nummers zijn afkomstig van haar zesde solo-album ‘Multitudes’, waarmee ze op 14 april naar buiten komt. Het is het eerste nieuwe materiaal van de zevenenveertigjarige zangeres, die in 2017 haar vorige album ‘Pleasure’ uitbracht.

Na twee ingrijpende gebeurtenissen in haar leven, de geboorte van haar dochter en kort daarna het plotselinge overlijden van haar vader, had Feist een tijd geen ruimte meer voor optreden. Gaandeweg vond ze weer een manier om op een hernieuwde wijze toch haar talenten vorm te geven.

“The last few years were such a period of confrontation for me, and perhaps it felt that way to some degree for everyone,” verklaart ze. “We confronted ourselves as much as our relationships confronted us. It felt like our relational ecosystems were clearer than ever and so whatever was normally obscured – like a certain way of avoiding conflict or a certain way of talking around the subject – were thrust into an unavoidable light. It became a chance to find footing on more honest ground when the effort to maintain altitude actually took more effort than just handing ourselves over to the truth.”

Ze schreef aan het album samen met haar publiek tijdens experimentele voorstellingen gedurende in 2021 en 2022. Samen met producers Robbie Lackritz en technicus Michael Harris werden de opnames in een gloednieuwe studio in het noorden van California voltrokken, te midden van de natuurrijke omgeving van het Redwood Forest National Park.

Deel: