Dames en heren, het is tijd om uw agenda’s erbij te nemen.De legendarische gitaarvirtuoos Steve Vai komt opnieuw naar Europa voor het tweede deel van zijn Europese tournee, beginnend op 24 maart in Lissabon, Portugal. De “Inviolate World Tour” zal Vai door Spanje, Italië, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Slowakije, Servië, Bulgarije, Turkije, Griekenland, Roemenië, Tsjechië, Polen, Letland en Estland nemen, voordat hij op 7 mei in Helsinki, Finland, eindigt.

Aansluitend zal Steve Vai dan op Zaterdag 13 Mei voor een zeer speciaal concert, samen met het Metropole Orkest naar het Muziekgebouw in Eindhoven komen.

Vai deelde zijn enthousiasme voor de tour: “Onze vorige herfsttour door Noord-Amerika was uitstekend. Mijn band en ik spelen zo soepel als nooit tevoren. Ik kijk ernaar uit om eindelijk de Hydra-gitaar naar Europa te brengen, omdat ik dat op de laatste EU-tour niet heb gedaan. De respons op Inviolate was enorm positief en dat bleek uit de pers, de opkomst en de energie van het publiek, en we kijken er erg naar uit om deze EU-tour te doen.”

Maar dat is nog niet alles – later deze maand zal Vai een langverwacht album uitbrengen, ‘Vai / Gash’, op 27 januari. Het album is geschreven en opgenomen in een meditatieve staat van bewustzijn in 1991, toen Vai op zoek was naar een specifiek type muziek om naar te luisteren terwijl hij op zijn Harley Davidson motor reed met zijn vrienden. Een van die vrienden, John “Gash” Sombrotto, is de krachtige zanger op het album. Vai beschrijft het album als reminiscent aan het type rockmuziek dat hij als tiener in de jaren 70 genoot. Deze opnamen hebben meer dan 30 jaar op de plank gelegen, maar worden nu in 2023 dan eindelijk uitgebracht. Mis deze kans niet om Steve Vai live te zien en zijn langverwachte album te horen.

Bevestigde data voor de aanstaande tour zijn:

24 March Lisbon, Portugal CCB
26 March Porto, Portugal Casa da Musica
27 March Malaga, Spain Teatro Cervantes
29 March Huelva, Spain Gran Teatro de Huelva
31 March Madrid, Spain La Riviera
01 April Bilbao, Spain Santana 27 – Sala Gold
02 April Barcelona, Spain Sala Parallel 62
04 April Vigo, Spain Auditorio Mar de Vigo
05 April Gijón, Spain Audiotorio de La Universidad Laboral
07 April Milan, Italy Teatro Dal Verme
08 April Jesolo (Venezia), Italy PalaInvent
11 April Munich, Germany Technikum
12 April Budapest, Hungary Akvarium Klub
13 April Zagreb, Croatia Culture Factory
14 April Bratislava, Slovakia Refinery Gallery
18 April Ankara, Turkey Congresium Ankara
19 April Istanbul, Turkey VW Arena
21 April Thessaloniki, Greece Principal Club
22 April Athens, Greece Fuzz Live Music Club
24 April Bucharest, Romania Sala Mare (The Great Hall)
25 April Sofia, Bulgaria NDK Hall 3
26 April Skopje, N. Macedonia SRC Kale
27 April Belgrade, Serbia MTS dvorana
28 April Brno, Czech Republic Semilasso
29 April Prague, Czech Republic Lucerna Great Hall
01 May Wroclaw, Poland Majowka Festival – Hala Stulecia
02 May Krakow, Poland ICE
03 May Lublin, Poland CSK
05 May Riga, Latvia Palladium
06 May Tallinn, Estonia Noblessner Foundry
07 May Helsinki, Finland House of Culture

Deel: