Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta @ Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Concerttip dinsdag 17 januari: Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta @ Schouwburg Concertzaal Tilburg

Rufus Wainwright behoort tot de grote zangers, songwriters en componisten van zijn generatie. De New York Times roemt hem voor zijn “oprechte originaliteit”. De in New York geboren, maar in Montreal opgegroeide rasmuzikant bracht tot nu toe tien studioalbums, drie Dvd’s, en drie live albums uit, waaronder het met een GRAMMY® genomineerde album ‘Rufus Does Judy at Carnegie Hall’. Hij werkte o.a. samen met artiesten als Elton John, Burt Bacharach, Robert Wilson, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Robbie Williams, Jessye Norman, Billy Joel, Paul Simon, Sting, en producer Mark Ronson.

Hij schreef twee opera’s, ontelbare liedjes voor films en TV, en werkt momenteel aan zijn eerste musical. Op zijn meest recente, met een GRAMMY® genomineerde album ‘Unfollow the Rules’ horen we Wainwright op de toppen van zijn kunnen, met een artistieke volwassenheid vol passie, eerlijkheid en een nieuwgevonden onbevreesdheid. Wainwright heeft een grote passie voor opera en klassieke muziek, en de samenwerking met Amsterdam Sinfonietta is daarvan een mooi voorbeeld.

Deel: