Naar net bekend is geworden is de Britse gitaarlegende Jeff Beck gisteren, op 10 januari overleden. Zijn familie bracht via de social media het volgende bericht naar buiten. “Het is met diepe en diepe droefheid dat we het nieuws van het overlijden van Jeff Beck delen. Nadat hij plotseling bacteriële meningitis had opgelopen, is hij gisteren vredig overleden. Zijn familie vraagt om privacy terwijl ze dit enorme verlies verwerken.”

Geboren in 1944, was Beck een van de meest invloedrijke en innovatieve gitaristen in de geschiedenis van de rock- en bluesmuziek. Hij begon zijn carrière in de jaren 60 als lid van de band The Yardbirds, waar hij zijn grote technische vaardigheden en creativiteit liet zien. Hierna begon hij zijn solocarrière en bracht hij vele klassiekers uit waaronder ‘Truth’ and ‘Beck-Ola’. Jeff Beck wordt over de hele wereld beschouwd als een van de grootste gitaristen ooit, hij wordt bewonderd door vele generaties van muzikanten en muziekliefhebbers.

Beck’ s laatste bekende werk waren twee opnames op het laatste album van Ozzy Osbourne, dat op 24 juni vorig jaar uitkwam. Beck speelt meet op de tracks ‘Patient Number 9’ and ‘A Thousand Shades’. Jeff Beck is 78 jaar geworden, hij overleed in een ziekenhuis in Surrey, United Kingdom .

Deel: