Jaarlijks verandert Ahoy Rotterdam in de grootste kroeg van Nederland. De Vrienden van Amstel Live zijn niet meer weg te denken uit Ahoy. En dat terwijl het 25 jaar geleden begon in Amsterdam. Klein, in de Heeren van Amstel. Inmiddels is de concertreeks uitgegroeid tot het grootste muzikale evenement binnen en buiten Nederland. Raken we er dan nooit op uitgekeken?

Het antwoord is simpel. We raken er niet op uitgekeken. Ieder jaar verkoopt de concertreeks een jaar voor aanvang stijf uit. Vrienden van Amstel presenteert ieder jaar een show die verbluft. Het kan niet op. Muzikaal niet en technisch niet. De opening van de show zette direct de toon. Chef’ Special verscheen op een 360 graden draaiend plateau boven de zaal terwijl ze de show aftrapten met ‘Amigo’. Waarna afzwaaiende gastheren Nick en Simon het stokje overnamen en de muzikale trein op snelheid kwam.

Uiteenlopend

Die spreekwoordelijke muzikale trein is ook dit jaar goed gevuld met een ongekend aantal Nederlandse artiesten. Ruim 28 artiesten, meer dan ooit tevoren. Vertrouwde gezichten zoals Paul Munnik, Thomas Acda en Kraantje Pappie. Maar ook de nieuwe generatie was goed vertegenwoordig, zo zong S10 haar songfestival-hit ‘De Diepte’ en verscheen Flemming op het podium met zijn hit ‘Automatisch’, in duet samen met Rolf Sanchez. De duetten, het handelsmerk van Vrienden van Amstel Live, waren ook dit jaar verassend. Zo debuteerde Anita Meyer bij de vrienden en zong samen met Nick en Simon ‘Why Tell Me Why’.

Muzikaal is de Vrienden van Amstel Live een feestje voor iedereen. Alle mogelijk denkbare genres passeren de revue. Van rock, pop, reggae tot Nederlandstalig. De diversiteit is de motor van de avond. Vaak een feest der herkenning, soms verassend zoals het optreden van Anouk halverwege de avond. Samen met Emma Heesters bracht zij de jaarlijkse themasong ‘Met Jou Kan Ik Het Aan’ waarna ze een sterke performance neerzette met haar eigen hits ‘R U Kiddin’ Me’ en ‘Nobody’s Wife’.

Eveneens verassend was het verschijnen van Dinand Woesthoff, voormalig zanger van Kane. Hij bracht samen met een 60-koppig orkest zijn ‘Rain Down On Me’ in duet met Miss
Montreal. Een muzikale trip back to memory lane, die met open armen werd ontvangen door het publiek.

Groot

Vrienden van Amstel Live is groot, groter dan groot. De kracht die vanuit het podium komt is niet in woorden te vatten. Of het nu voormalig Golden Earing-leadzanger Barry Hay is of oude vakrot Frank Boeijen, de performance en showelementen zorgen voor een knap staaltje entertainment. Zo vliegen Flemming, Guus Meeuwis en Miss Montreal aan een toog door de zaal en worden er gigantische ballonen losgelaten boven het publiek tijdens  ’T Dondert En ’t Bliksemt’. Het zorgt voor een algehele feeststemming  in de zaal. Even bestaat de buitenwereld niet en staat de feestbubbel centraal. Na een intensieve show van drie uur die eindigt met een carnavaleske battle tussen Meeuwis en Rowwen Heze kondigen Nick en Simon hun vertrek als gastheren aan.

De show komt ten einde met het intieme ‘Genoten’ waarna als kers op de taart nog een set volgt van deejays Lucas & Steve en Sunnery James en Ryan Marciano. De kroeg ontploft nog één keer waarna het licht definitief uit gaat. De eerste show is achter de rug, nog 19 te gaan.

De Vrienden van Amstel Live is nog tot en met 27 januari 2023 te zien in Rotterdam Ahoy.

Deel: