De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud komt in december 2023 voor een exclusief concert naar het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Tijdens het concert speelt hij oud en nieuw werk uit zijn vijftig jaar omspannende rijke oeuvre. Het toont alle kanten van zijn kunstenaarschap. Want Van het Groenewoud is niet alleen zanger, gitarist en pianist die kan rocken én romantische ballads zingen, maar ook een even ingenieuze als geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits uit het verleden. Maar ook met zijn nieuwere repertoire behoudt hij ieders aandacht.

Raymond van het Groenewoud is een begrip op de Nederlandse podia sinds het midden van de jaren zeventig. Met zijn tweede album ‘Nooit Meer Drinken’ uit 1977 zet hij zijn naam op de kaart. Niet in het minst komt dat omdat daarop het lied ‘Meisjes’ staat, waarin de jongedames als het “mooist op aard” worden bezongen.

Op gezette tijden scoort Van het Groenewoud een hit, waarvan de ballad ‘Je Veux De l’Amour’ (1980) een van de meest aansprekende is. Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde ‘De Liefde Voor Muziek’ zijn grootste hit. Aan beide kanten van de grens bereikt het in 1991 de nummer 1-positie in de hitparade. Andere bekende hits zijn ‘Chachacha’, ‘Vlaanderen Boven’ en ‘Maria, Maria, Ik Hou Van Jou’. De soundtrack voor de film ‘Brussels by Nigh’t van Marc Didden (1984) behoort tot zijn artistieke hoogtepunten.

Van het Groenewoud is zo’n zeldzame artist die direct bij opkomst de zaal al in zijn greep krijgt, van de voorste rij tot de laatste op het balkon. Waar de mensen zich ook bevinden, ze zingen zijn hits uit volle borst mee. Maar Raymond krijgt ze ook stil, als hij een van zijn fameuze ballads inzet. Al deze kanten van zijn artiestzijn zullen aan bod komen bij zijn exclusieve show in Carré.

Raymond van het Groenewoud geeft op 7 december 2023 een concert in Carré, de kaartverkoop start donderdag 15 december om 10.00 uur.

Deel: