Electric Castle heeft maar liefst 30 artiesten bekend gemaakt voor haar negende editie. The Chemical Brothers, Iggy Pop en George Ezra komen naar het Roemeense festival. Naast deze headliners maken onder meer Sigur Rós, Tash Sultana, Pendulum, Rezz, Peggy Gou en Nothing But Thieves hun opwachting. Electric Castle vindt plaats van 19 t/m 23 juli 2023 in en rondom het Transsylvanische Bánffy Castle, nabij Cluj-Napoca in Roemenië.

The Chemical Brothers is één van de headliners en reizen voor het eerst in hun carrière af naar het Roemeense festival. Het Britse duo zit inmiddels meer dan 20 jaar in het vak, hebben zes Grammy’s op zak en kun je kennen van hits als ‘Galvanize’, ‘Go’ en ‘Believe’. Naast hen zal ook de Godfather of Punk zijn opwachting maken. Iggy Pop brengt binnenkort een nieuw album uit en single ‘Frenzy’ is alvast een heerlijke voorbode. Daarnaast brengt hij natuurlijk ook zijn grote punkhits. Ook de Britse folk-popster George Ezra is een van de headliners.

Drie oude bekenden keren terug naar Electric Castle: Sigur Rós, Nothing But Thieves en Pendulum. De Australiërs van Pendulum keren, na een break van 10 jaar, terug naar het kasteel. Nog zo’n naam van down under: Tash Sultana. De multi-instrumentalist zie je voor het eerst op het festival. Peggy Gou komt haar belofte na: ze moest noodgedwongen cancellen voor afgelopen editie en komt dat in 2023 in halen. Naast deze namen staan ook Romy, Noga Erez, Nova Twins, Yung Lean en Kruder & Dorfmeister op het Roemeense festival.

Electric Castle staat bekend om haar muzikale diversiteit. Dit jaar viert Europa’s grootste Drum and Bass label Hospital Records haar 25 jarig bestaan. Hiervoor komen onder meer Netsky, Metrik, Flava D en Anais naar het Bánffy Castle. Festivalfans genieten op Electric Castle niet alleen van een gevarieerde muzikale line-up en een uniek kunstprogramma, maar ook van een uitgebreid randprogramma met circus, yoga, film, creatieve workshops en een breed (en prijswinnend) culinair aanbod.

Deel: