Iggy Pop heeft vandaag zijn nieuwe album ‘Every Loser’ aangekondigd dat op 6 januari 2023 verschijnt. Twee weken geleden bracht de zanger de eerste single van de plaat uit genaamd ‘Frenzy’. ‘Every Loser’ is het negentiende studioalbum dat Iggy uitbrengt, echter is dit de eerste plaat die uitkomt als samenwerking tussen Atlantic Records en Gold Tooth Records. Dit nieuwe label is opgezet door GRAMMY winnaar en producer Andrew Watt. Iggy over de samenwerking: “I’m the guy with no shirt who rocks; Andrew and Gold Tooth get that, we made a record together the old-fashioned way. The players are guys I’ve known since they were kids and the music will beat the shit out of you.”

Iggy Pop staat bekend als ‘The Godfather of Punk’. Hij begon zijn carrière dan ook al in 1967 met de band The Stooges, waarna hij in 1977 zijn solo carrière startte door samen met David Bowie de albums ‘The Idiot’ en ‘Lust For Life’ uit te brengen. Inmiddels heeft hij diverse awards gewonnen waaronder de Lifetime Achievement GRAMMY Award, heeft hij meer dan 200 miljoen YouTube views en was hij genomineerd voor een Golden Globe award voor zijn samenwerking met Danger Mouse voor het nummer ‘Gold’.

Net als in ‘Frenzy’ blikt Iggy Pop in de nieuwe plaat terug op zijn roots als rock ‘n’ roll artiest. Het album wordt gekenmerkt door ongeëvenaarde intensiteit en onverstoorbare humor. Voor ‘Frenzy’ heeft Iggy al samengewerkt met bassist Duff McKagen (Guns N’ Roses) en drummer Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Voor de nieuwe plaat is er een ijzersterke basis gelegd door leden van Blink 182, Foo Fighters, Jane’s Addiction en Pearl Jam. Deze basis resulteert in de elf nummers die samen ‘Every Loser’ vormen.

Tracklist

1. Frenzy
2. Strung Out Johnny
3. New Atlantis
4. Modern Day Rip Off
5. Morning Show
6. The News For Andy
7. Neo Punk
8. All The Way Down
9. Comments
10. My Animus Interlude
11. The Regency

Deel: